Udruženje obrtnika Kaštela pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, TZ Kaštela, Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije tradicionalno organizira ovu manifestaciju. Cilj same manifestacije je predstavljanje, promocija i povezivanje hrvatskih obrtnika putem gastro i kulturnih dostignuća kraja iz kojeg dolaze.
"Već deveti put smo ovdje u Kaštelima na ovoj eno gastro manifestaciji, sam broj dolazaka obrtnika na ovu manifestaciju daje joj na značaju. Obrtnici iz cijele Hrvatske stvarno imaju što pokazati, a ono što želimo je da oni budu priznati i poštovani, jer znamo da je obrtništvo najžilavija i najotpornija grana gospodarstva. U ovom trenutku je preko 106 tisuća aktivnih obrta koji zapošljavaju preko 215 tisuća ljudi. Entuzijazam obrtnika nikad nije popuštao, prebrodili smo razne oluje, političke sustave, energetske krize, ratove, ali opstajemo, a upravo smo lani proslavili 170 godina obrtništva u Hrvatskoj", kazao je Dalibor Krathovil, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.
I tako smo sinoć mogli degustirati razne delicije obrtnika iz Rijeke, Vukovara, Pakraca, Splita, Kaštela, Petrinje, Siska, Osijeka, Krapinskih toplica, Samobora i Lipika. Bilo je tu čobanca, rižota, raznih domaćih kobasica, kotlovine, divljači, burgera te slastica.
Osječani su pripremili svoj specijalitet, slavonski poljubac, namaz od crne slavonske svinje s 24 začina, a ekipa iz Bjelovara je u Kaštelima drugi put i kazali su kako im je odlično uz dobar provod i super organizaciju. Pripremili su tradicionalne mazalice od smjese za ćevape, kajmaka i rajčice. Dražen Zovko, predsjednik Udruženja iz Vukovara nije krio oduševljenje manifestacijom, a on i njegovi Vukovarci skuhali su tradicionalni čobanac od junetine, svinjetine, nogica i ostalih tajnih sastojaka.
Nakon degustacije raznih autohtonih delicija trebalo je malo i zaplesati, a za dobru atmosferu na plesnom podiju pobrinula se grupa Barbarosa.