Ovog vikenda Besa Me Mucho - Advent na Obrovu donosi posebno iskustvo za sve ljubitelje vrhunske hrane i koktela. Cocktail večere naziv je jedinstvenog događaja koji će spojiti kulinarsko umijeće chefova restorana Corto Maltese, Pandora Greenbox i PiNKU Fish & Wine te autorske koktele predstavnika poznatih splitskih cocktail barova, String’s, Bar Sistema i Paloma Nera.
Svaki od restorana uparit će svoje menije s koktelima iz nekog od barova. String’s je baziran na progresivnim, ali ne pretencioznim pićima, dok Bar Sistema preciznom mixologijom nudi kulturu ispijanja progresivnih koktela te jednu od najvećih kolekcija jakih alkoholnih pića u barovima na ovim prostorima. Paloma Nera novootvoreni je cocktail bar inspiriran speakeasy barovima iz vremena prohibicije.
Corto Maltese riblji meni kreće s tatarom od lososa King Salmonom, a zatim slijedi Squid Game, odnosno domaći njoki od ricotte s raguom od liganja i kremom od sira. Za kraj vas za desert očekuje Bepina - mousse od tamne čokolade, kreme od lješnjaka, čokoladnog krekera i kreme od Jack Daniell Nikolle.
Menu od 3 slijeda iznosi 45 eura, a kokteli iz String’s Bara se naručuju i naplaćuju odvojeno.
U PiNKU Fish & Wine kao prvi zalogaj dobrodošlice serviraju kamenicu s gelom od aronije, limete i granitom od pjenušca. Nakon toga serviraju savur od komarče s bajamima, šipkom i majonezom od buće kao prvi slijed te njihov poznati tartar od jadranske tune sa đemom od kapara i limuna, pomom i dehidriranim jajem kao drugi slijed. Glavno jelo u PiNKU je zapečeni file lubina uz dunju i tikvu, hollandaise smeđeg maslaca te umak od pinjoli, a za PiNKU deserta pripremaju kombinaciju kozjeg sira, domaće karamele i njihove poznate čokolade.
Menu od 4 slijeda iznosi 55 eura, a kokteli iz Bar Sistema se naručuju i naplaćuju odvojeno.
Prvi tanjur u Pandora Greenbox je artičok s pireom od limuna, krekerom od luka i maslina uz tostirane bajame. Za drugi slijed serviraju domaće pappardelle s tartufatom i tatarom od sušenih vrganja uz coleslaw. Večeru završavaju sa slatkim zalogajem biskvita od badema i lješnjaka, mousse od bijele čokolade i kremom od lješnjaka.
Menu od 3 slijeda iznosi 45 eura, a kokteli iz Paloma Nera cocktail bara se naručuju i naplaćuju odvojeno.
Rezervacije stolova su obavezne, a možete ih izvršiti pozivom na brojeve restorana.
Corto Maltese - 021 587 201
PiNKU FISH & WINE - 021 411 905
Pandora Greenbox - 021 236 120
Cijeli Besa Me Mucho Advent je u znaku bese, poznatog splitskog pozdrava. Upravo je besa jedini “upad” na ovogodišnji Advent na Obrovu koji je potpuno besplatan za sve posjetitelje.