Nema ništa gore od krumpira pečenih u pećnici koji bi trebali ispasti fini, zlatno-smeđi i hrskavi, a na kraju budu sve samo ne to - žućkasti i gnjecavi. Ako i vama svaki put ispadnu tako, vjerojatno im ne dodajete jedan sastojak uz koji će uvijek ispasti hrskavi.
Naime, na TikToku smo otkrili (a i sami smo u nekoliko navrata isprobali) ovaj trik koji jamči hrskave krumpire iz pećnice svaki put, a osim ulja i začina, svojim krumpirima morate dodati i - palentu, piše Index.
@thefoodinbox The CRISPIEST roast potatoes you’ll ever make 😍 no expensive duck fat needed! Crispy on the outside, soft and fluffy on the inside - these potatoes are LEGIT 🙌🏼 You’ll need: 1kg potatoes 2/3 cup sunflower oil 1 tbsp polenta 1/2 tbsp secret seasoning (you can use all purpose seasoning) Salt and pepper to taste 🥔 Peel and chop potatoes into large pieces. Boil potatoes for 10 mins. 🥔 Pour oil into an oven proof pan/dish/tray (make sure it’s big enough so the potatoes will be in a single layer and aren’t overcrowded) and heat in the oven for 10 mins at 250 degrees fan forced. 🥔 Drain the water from the potatoes and add in the polenta and seasonings. Shake with the lid on to roughen up the edges. 🥔 Remove the pan from the oven and arrange the potatoes inside (be careful of the hot oil splashing out). Turn the oven to down 220 degrees fan forced and bake for 1 hour or until they are golden brown, turning every 20 mins or so! This is a modified version of @recipetineats recipe 🥰 #crispybakedpotatoes #potatorecipe #bakedpotatoes #easyrecipes #crispyroastpotatoes ♬ original sound - Food Inbox | Sydney Food 🍜
"Tajni" sastojak koji svi imaju kod kuće
Za početak, ogulite kilogram krumpira i oguljeni krumpir narežite na četvrtine. Krumpir kuhajte deset minuta, a dok se kuha, u tavu ili neku drugu posudu koju možete staviti u pećnicu ulijte 160 ml ulja. Pazite da posuda bude dovoljno velika da u nju stane krumpir u jednom sloju, a posudu zatim stavite u pećnicu na 250 stupnjeva na 10 minuta.
Krumpir ocijedite i dodajte mu začine po želji te jednu žlicu palente i dobro promiješajte ili protresite. Posudu zatim izvadite iz pećnice, u nju stavite krumpir i pecite ga sat vremena na 220 stupnjeva, okrećući krumpir svakih 20 minuta. Krumpir će vam na kraju ispasti hrskavo kao što je prikazano u videu, a možete ga poslužiti uz meso po izboru.