Bobis – simbol i brend koji obilježava brojne generacije iz Splita i Dalmacije. Njegova priča započinje davne 1949. godine kada su otvorena vrata prve prodavaonice na splitskoj Pjaci u Šubićevoj ulici. Vrlo brzo se istaknuo svojom kvalitetom te je potražanja za slasticama sve više rasla.
Danas je Bobis simbol za kruh, peciva i svevremenske slastice.
Ovaj Uskrs će Bobisovi kupci imati priliku obogatiti svoj blagdanski stol i tradicionalnom talijanskom uskrsnom poslasticom – „Golubicom“ ili tal. „Colomba Pasquale“.
Slatki kruh s komadićima narančine kore, posut bademima, predstavlja Bobisovu „Golubicu“ ili tzv. „Colomba Pasquale“.
Tijesto za Golubicu, dakle, pravi se na sličan način kao za panettone. Brašno, jaja, šećer, prirodni kvasac i maslac njezin su sastavni dio, a ono što je razlikuje od božićnog deserta – panettonea je to što obično sadrži kandirane kore i nema grožđica. Radi se s prirodnim matičnim kvascem što iziskuje dugotrajan proces koji traje više od 52 sata. Kroz proces pripreme iznimno je važno obratiti pažnju na sitne detalje jer oni su ti koji čine razliku i dovode do savršenog proizvoda.
Napravljeno tijesto oblikuje se u oblik golubice (tal. „colomba“), te se posipa bisernim šećerom i bademima prije pečenja.
Bobisova Golubica uskrsna je slastica nastala kao rezultat suradnje s renomiranim chefom Fabriciom Fežnaverom koji potvrđuje kako je u nju utkano iznimno puno truda i kvalitetnih, pažljivo biranih sastojaka, a kako bi bila baš onakva kakva treba biti - tradicionalno ukusna i slasna, potrudio se pekar i slastičar, Massimo Qualli koji je iz Padove i donio recepturu.
Ovaj tradicionalni talijanski uskrsni kruh od sada je dostupan u odabranim Bobis i Tommy prodavaonicama.
Primjenom tradicionalnih metoda i receptura proizvodnje kao i jamstvom kvalitete svojih proizvoda, Bobis još jednom potvrđuje svoju ključnu stratešku odrednicu koja ga oduvijek krasi.
Starinski i novi recepti, proizvodi s kojima smo odrasli i živimo - jednom riječju: Bobis.