Ususret blagdanima u suradnji s Diskontom Stanić donosimo zanimljiv recept za kremasti desert u čaši sa sočnim narančama i puslicama.
Deserti u čaši uvijek su dobra ideja. Umjesto klasičnih torti, grickalica i keksi, uz malo mašte i kreativnosti uljepšajte nadolazeća blagdanska druženje s ovim desertom.
SASTOJCI:
- 125 g Philadelphia krem sira
- 200 g vrhnja 30% m.m.
- 2 bjelanjaka
- 136 g šećera
- 3 g vanilin šećera
- 50 g maslaca
- 240 g naranče
- 220 ml svježe cijeđenog soka od naranče
- 1 g mljevenog cimeta
- 1 g sol
PRIPREMA:
- Zagrijte pećnicu na 110°C.
- Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte prstohvat soli i postepeno dodajte 100 g šećera i vanilin šećer. Mutite dok se kristali šećera potpuno ne otope.
- Umućenu pjenu prebacite u slastičarsku vrećicu, istisnite puslice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Lim stavite u pećnicu, smanjite temperaturu na 100°C i pecite 2 sata i 15 minuta. Ostavite da se ohlade u isključenoj pećnici.
- U malom loncu zagrijte maslac sa sokom od naranče i 36 g šećera. Pirjajte nekoliko minuta dok se sirup ne zgusne.
- U međuvremenu izrežite komadiće naranče na male trokute. U sirup dodajte komadiće voća i zagrijte još neko vrijeme, ali nemojte pustiti da se naranča prekuha. Skinite lonac s plina i ostavite da se ohladi.
- Istucite hladno vrhnje u šlag i dodajte mu Philadelphia krem sir.
- Pripremite čaše ili staklene zdjelice. Zdrobite nekoliko puslica. U pripremljene posude slažite desert u slojevima: krema od Philadelphia sira, naranča u sirupu i mljevene puslice. Ukrasite cijelim puslicama i pospite mljevenim cimetom..
Moja reakcija na članak je...