Prva stvar na koju pomislite kada zamislite burger, je komad sočnog mesa. No vremena se mijenjaju, a i ukusi su različiti, stoga je Lutosa Veggie burger odlična alternativa. Ne radi se o komadu pljeskavice od soje s raznim dodacima, ovaj Veggie burger mnogo je izazovniji na prvi pogled, ali i zagriz. Vegetarijanski burger brenda Lutosa proizvodi se od krumpira pomiješanog sa sedam cjelovitih komada povrća (mrkva, grah, kukuruz, crvena paprika, cvjetača i brokula). Oblikovan je kao burger, bez dodatka krušnih mrvica i prethodno pržen u suncokretovom ulju visoke kvalitete, te je idealan kao aromatičan i hranjiv dio obroka. Lutosa Vaggie Burger potražite u Diskontima Stanić s kojim u suradnji donosimo i ovaj zanimljiv recept.
SASTOJCI:
- 1 rajčica
- 1 buffalo mozzarella
- kraljevski kapari
- vrhnje
- zeleni pesto
- pinjoli
- sušene rajčice
- maslinovo ulje
- peršin
- češnjak
- bosiljak
- sol i papar
PRIPREMA:
Za ulje od peršina: U blenderu izmiksajte 2 dl maslinovog ulja,1 češanj češnjaka, šaku svježeg peršina te malo soli. Ostavite da stoji nekoliko sati, a zatim filtrirajte i ocijedite ulje.
Za pesto kremu: Cijelo vrhnje umutite i pomiješajte s 2 velike žlice pesta.
Lutosa Veggie burgere pecite 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 200°C. Rajčice narežite na tanke kolute i posložite na sredinu tanjura. Začinite solju, paprom i s malo maslinovog ulja. Pinjole popržite i ostavite sa strane. Mozzarellu narežite na jednake komade. Kapare prerežite na 2 dijela. Lutosa Veggie burgere ukrasite s malo sušenih rajčica, kraljevskim kaparom i komadićima mozzarelle. U sredinu narezanih rajčice stavite Lutosa Veggie burger. Preostalu mozzarellu rasporedite po rajčicama. Dodajte pinjole te sve poprskajte pesto kremom. Na kraju dodajte malo prethodno pripremljenog peršinovog ulja i ukrasite nasjeckanim listićima bosiljka.
Više na www.diskont.hr