Zamislite da se tradicionalni cheesecake spoji s hrskavim lisnatim tijestom - rezultat? Savršeno ukusna poslastica koja osvaja na prvu! U suradnji s Diskontom Stanić donosimo malo drugačiji recept za cheesecake. Spoj kremaste teksture i osvježavajućeg limuna s hrskavim užitkom lisnatog tijesta čini ovu poslasticu neodoljivom. Priprema je jednostavna, a okusi su savršeni. Spremite se za gastronomsku avanturu koja će vas oduševiti!
SASTOJCI:
Bakina kuhinja lisnato tijesto 500 g
2 limuna
nadjev od krem sira:
3 jaja
3 žumanjca
šećer
500 g krem sira
limun
brašno
puding od vanilije
PRIPREMA:
Za nadjev pomiješajte mikserom 3 jaja s 2 žlice šećera dok ne dobijete čvrsti snijeg. Dodajte 500 g krem sira, 3 žumanjca, 5 žlica šećera, 2 žlice naribane korice limuna, 4 žlice ocijeđenog soka limuna, 2 žlice brašna i jedan paket pudinga od vanilije.
Zagrijte pećnicu na 190°C. Odmrznuto lisnato tijesto stavite na papir za pečenje te u okrugli pleh promjera 26 cm. Prstima oblikujte rub od 2 centimatra. Rasporedite ranije pripremljeni nadjev od krem sira. Pecite 50-60 minuta.
Limun narežite na kriške i rasporedite po pečenom kolaču. Ukrasite šećerom u prahu i koricama naribanog limuna. Umjesto limuna možete koristiti i naranče.