Ako čitate ove moje gastro priče, vjerojatno pripadate skupini ljudi koja voli gledati i kulinarske emisije. Kad je o meni riječ, mislim na prave emisije, u kojima recepte predstavljaju kuhari koji znaju svoj posao. Od njih danas možete svašta naučiti, a do zanimljivih recepata se dolazi na puno lakši način nego nekada.
Sigurno volite kao i svi danas, brze recepte, nešto što se brzo posloži, po mogućnosti da se ne zaprlja puno zdjela. Danas vam donosim jedan takav recept koji sam prije nekoliko godina vidjela u nekoj emisiji i kojeg sam kao i sve do sada - preradila! Radi se s pirovim brašnom pa je eto, i zdravo. Evo, probajte:
SASTOJCI:
- 1 kapula
- 2 tikvice
- 6 jaja
- 100 g feta sira
- 125 g pirovog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- Začinske trave po želji (origano, timijan, vlasac)
- Korica limuna
- Cherry rajčice
- Sezam
PRIPREMA:
Na vatri dinstajte narezani luk, pospite ga koricom limuna. U posudi naribajte tikvicu, dodajte dinstani luk s limunom, feta sir narezan na kockice, začinske trave i u to umiješajte prethodno umućena jaja. U drugoj posudi umiješajte suhe sastojke: u pirovo brašno dodajte prašak za pecivo.
Sjedinite mokre i suhe sastojke. Izlijte u namašćen kalup za tortu. Po vrhu rasporedite chery rajčice i pospite sezamom. Pecite 45 minuta na 190 (gornji i donji grijači).