[K]ad je moja kćer bila mala, najčešće je svoja slavlja priređivala kući. Tako je između ostaloga uvijek organizirala “božićni party” za koji bi ja danima osmišljavala slatke i slane zalogaje. Svake godine sam nastojala spremiti “nove” stvari, ali jednog je uvijek moralo biti u velikim, što većim količinama.
To su maleni zalogaji koje pravim od kruha koji se zove tramezzini, izgleda kao duplo duži tost kruh i nema krajeve. Ima ga danas kupiti u svim većim supermarketima, a pored njega trebat će vam samo mašta. Jednom davno snimila sam i video o pravljenju ovih zalogajčića pa ćete sve vrlo lako shvatiti.
SASTOJCI:
-
- Pakiranje tramezzini kruha
- Siren namaz
- Šunka
- Sir na fete (po vašem izboru)
- Zimska salama, kulen…
- Listovi zelene salate
- Maleni kiseli krastavci
- Prozirna folija
PRIPREMA:
List tramezzinija staviti na komad prozirne folije, valjkom malo stanjiti. Na njega namazati sirni namaz, staviti list salate, šunku, sir, i po sredini posložiti krastavce. (U videu nema krastavaca, ali bolje je s njima). Tramezzini je dug pa ih ja odrežem na pola. Svaki tako nadjeveni zarolam u malenu roladu i omotam prozirnom folijom čije krajeve dobro stisnem.
Hladim u frižideru, a prije posluživanja izrežem na kolutiće. Jedan tramezzini slažem sa šunkom, drugi sa zimskom, treći s kulenom i tako dobijete raznobojne zalogajčiće. Možete se poigrati I dodavati što vas je volja (losos, filete inčuna…) a ja vam garantiram kako će oni koji ih probaju, tražiti još.