[A]ko se mene pita, vrijedi samo ona iz krušne peći. Kad bi se krenulo takvim zaključkom, nikada je doma ne bi spremali. A nije tako. Ima jedan način kojim će pizza barem mrvicu okusom podsjećati na pizzu iz prave pizzerije. Opisujem detaljno i odmah napominjem da ovakav način ima i svoje mane. Kao uostalom, i sve drugo u životu.
Sastojci:
- Tijesto za pizzu (sigurna sam da imate neki svoj recept)
- Sir,
- Šunka
- Umak od rajčice
- Gljive
Grill tava
Tijesto izrežite na veličinu grill tave koju imate i koju je potrebno prethodno jako zagrijati. Ako radite više pizza, neka svaki komad tijesta odmara na tacni koja je premazana maslinovim uljem.
Kad je grill tava zagrijana, stavite tijesto (dno mu je primilo maslinovo ulje s dna tacne) i pecite ga otprilike dvije minute. Okrenite na drugu stranu i sada na tijesto stavite umak od rajčice, šunku, sir i sve što želite na vašoj pizzi. Predlažem da sve što želite staviti na pizzu imate pripremljeno kad krenete sa tijestom na tavu. Treba biti brz. Kad ste sve stavili, poklopite tavu poklopcem ili nekom starom škrovadom. Pecite dvije-tri minute koliko je dovoljno da se sve lipo ispeče i rastopi. I eto ga!
Problem je što pizzu obično ne pečete sami sebi, znači da bi trebalo peći istovremeno u dvije tave, ako želite da su jednako tople. Nemam dvije grill tave pa sam drugu stavila u običnu tavu i može proći. Kako bilo, okus ovakve je odličan. Probajte.
I još jedan dodatak. Često u restoranima umjesto kruha dobijete one male pogačice od tijesta za pizzu. Ovaj način s grill tavom je idealan da ih pripremite kod kuće. Ako nećete pizzu, pecite grill pogačice!