Čokolada s pršutom možda zvuči kao šala, ali kada to zatražite u Nadalini, s osmijehom vam je dodaju s police.
Ako ste kao i mi mislili da znate što je prava čokolada, snimajući Dvi-tri riči uvjerili smo se da sve što smo mislili da znamo o čokoladi u biti ne znamo.
Na prvom mjestu je činjenica da na ovom području postoji tvornica čokolade koja tu čokoladu proizvodi na teži način ilitiga od samog početka: od zrna do čokolade.
Skoro svi ostali proizvođači skraćuju proces proizvodnje koristeći gotove smjese koje oplemenjuju svojim dodacima, ali ne i Nadalina, malena tvornica čokolade u Solinu.
Njezin tvorac Marinko Biškić odlučio se proizvoditi čokoladu iz vlastite zaljubljenosti i ovisnosti prema tom slatkom grijehu.
Je li čokolada stvarno slatki grijeh ili je gospodin Biškić čarobirajući postigao da čokolada postane zdrava, pogledajte u Dvi-tri riči.