Kaštelanski Festival šalše i salse održao se sinoć na Igrišću u organizaciji udruge Šušur i TZ Kaštela, a pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, splitsko-dalmatinske županije, TZ županije te tvrtke Cemex. Već 14. godina ova manifestacija okuplja zaljubljenike u šalšu i salsu, a prihod od prodaje jela ove godine je namijenjen Centru Mir iz Rudina za kupnju specijalnog uređaja za kuhinju jer im je povećan broj korisnika pučke kuhinje.
Mirisi šalše okupirali su Igrišće već u kasnim popodnevnim satima, a osim šalše posjetitelji su mogli uživati u čobancu, hamburgerima te raznim kolačima. Coctel majstor Dario Marović spravljao je ukusne coctele, a Bravo band bio je zadužen za latino ritmove.
Delicije od poma ove godine ocjenjivali su vrsni kuhari Nikola Tomić i Željko Neven Bremec predstavnik šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija-ŠKMER Akademije Split. Svoje kuhače ukrstilo je nekoliko udruga i pojedinaca, pa su tako ove godine kuhali Ana Damjanov, Anamarija Delić, Dubravka Delić, udruga Baškotin, udruga Srce za srce, udruga umirovljenika Lažani, udruga Opor-Botići, OPG Topić, SŠ Braća Radić, SŠ Antun Horvat Đakovo, I ovo i ono i Centar Mir.
Nakon degustacije svih jela stručni ocjenjivački žiri odlučio je kako će treće mjesto osvojit Centar Mir, drugo mjesto Ana Damjanov, a najbolju šalšu ove godine skuhala je udruga Srce za srce. Njihove članice, redom umirovljenice nisu krile oduševljenje, ali su podijelile i recept.
"Nema tu puno mudrolije, pome moraju bit kvalitetne i zrele, te kuhati sa srcem", kazala je članica udruge.
Šef Nikola Tomić dodao je kako su u njihovom slučaju osim šalše koja je bila izvrsna presudile i domaće njoke koje su zaokružile cijelo jelo.
Kako je ovo festival salse na pozornici smo mogli uživati u raznim plesnim koracima, fire show-u, Kaštelanskim mažoretkinjama. U show time-u nastupili su Karyna Zubal, PK Lambada, Akrobatska skupina Crowd Control, K7, PK Babalu, PK Klik i dječje kazalište Škatula.
"Zahvaljujem svima koji su u organizaciji ovog festivala, također, zahvale idu i udrugama i pojedincima koji su nam skuhali šalšu. Nadam se da ste nešto od toga i kušali, a vjerujem kako ste uživali u plesnim koreografijama koje nas svake godine oduševljavaju", kazala je direktorica TZ Kaštela Nada Maršić.
Ne preostaje nam ništa drugo nego vas pozvati da već sada krenete s kuhanjem šalše kako bi vaše recepte doveli do savršenstva te se iduće godine prijavili na ovaj Festival.