Najpoznatija splitska ulica, Marmontova, puna je predbožićnog šušura jer jutros su se Splićanke i Splićani odlučili na šetnju i uživanje na suncu.
Neki u kratkim rukavima ispijaju prvu jutarnju kavu, drugi u jaketama prve badnje zdravice, a ima i onih koji su došli pojesti pokoju fritulu pa kasnije svratiti na bakalar.
Jer, tradicionalna podjela bakalara starta u podne, a do tada će vrijedne ruke volonterki i volontera ali i 30-ak kuhara spremati ovo tradicionalno dalmatinsko jelo.
"Dolazimo iz gimnazije Marko Marulić, tu nas je 10-ak i došli smo na poziv volonterskoga kluba. Od 8 ujutro smo svi tu i zajedno kuhamo bakalar. Uz to, pripremamo i porcije koje ćemo dijeliti građanima, također i paketiće s kruhom i priborom. Dijelit će se i fritule nakon bakalara a to je još jedan razlog zašto ovo Badnje jutro provesti na rivi.
Pozivam sve neka dođu, pravljeno je od Splita s ljubavlju", rekao nam je učenik Matej Maroš.
Podjela bakalara starta u podne, a svi željni dobre pisme, spize i druženja znaju kamo se trebaju uputiti.