Kruh s orasima i gorgonzolom, maslinama, sušenim rajčicama, vinom ili pršutom, brioši, quiche lorraine, tartovi i razni drugi primamljivi keksi i kolači u pekari "Zrno ljubavi" u Kaštel Gomilici zamijenili su tipičnu ponudu bureka, slanaca, krafni ili običnog bijelog kruha.
Za sve je 'kriv' pedesetogodišnji Francuz Bruno Alloro koji u ovom dalmatinskom mjestu živi i radi zadnje četiri godine, piše Deutsche Welle.
Tri vrste brašna koje dolazi iz mlina u Žrnovnici
Bruno je četvrta generacija pekara u svojoj obitelji.
- Imao sam svoju pekaru u francuskoj pokrajini Bretanji, potom sam odlučio preseliti u Kanadu, Quebec, no zbog problema s vizom nisam mogao ostati. Tada sam na internetu naišao na oglas jedne splitske firme koja je tražila francuskog pekara. I to je bilo to - priča Bruno u razgovoru za DW kako je došao u Hrvatsku.
– Kad sam prvi put sletio u Split, odmah sam se osjećao kao kod kuće – dodaje. Njegovi sumještani odmah su ga prihvatili pa u njegovu pekaru stižu stalne kupce i iz malo udaljenijih mjesta. I Kaštelani su ga odmah prihvatili kao svoga, jer njegova mala, skrivena pekara ima već svoje stalne mušterije koje po kruh dolaze i iz malo udaljenijih mjesta.
- Tajna je u jednostavnoj recepturi, nema nikakvih aditiva. Sve radimo od samo tri vrste brašna koje dolazi iz mlina u Žrnovnici - u razgovor se uključuje i njegova poslovna, ali i životna partnerica Vanja koja svakodnevno s osmijehom dočekuje kupce. Ona se iz ljubavi prema Brunu doselila iz Zagreba, što joj, kako govori, nije teško palo, i sada zajedno uživaju radeći ono što vole.
- Naša priča je interesantna i nevjerojatna. Mi smo se u biti upoznali preko društvenih mreža, i odmah smo kliknuli. Kao što vidite, godinu dana poslije sve super funkcionira - kroz smijeh priča Vanja.
Cijeli članak možete pročitati ovdje.
Moja reakcija na članak je...