Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Gudin slavi prvi rođendan na splitskom pazaru: Muzika, masna spiza, kokteli i dobre vibracije

Ulaz je slobodan, a svi su pozvani – pod uvjetom da dođu gladni
SPONZORIRANI SADRŽAJ22. travnja 2025. 13:34
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Popularni gastronomski kutak splitskog pazara, Gudin Pigéria, slavi svoj prvi rođendan, a slavlje se neće zaboraviti lako. U nedjelju, 27. travnja, od podne, Gudin organizira proslavu koja će objediniti ono po čemu su postali prepoznatljivi: vrhunsku glazbu, masnu spizu i neopterećenu atmosferu u srcu grada.

Pod motom “prvo praščarenje”, Gudin ne zaboravlja svoje korijene i zahvaljuje se svima koji su u proteklih 12 mjeseci stajali u redu za njihove rebarce, mazalice, odojak i druge mesne specijalitete.

ASC Sound Take Over i Afrika u kuhinji (i možda za DJ pultom)

Događaj otvara glazbeni takeover Adriatic Social Club DJ-a, koji će vinilima sa starog Mediterana prostor pazara pretvoriti u retro glazbenu oazu. Neće nedostajati ni iznenađenja – u goste dolazi Tihomir Krklec, poznatiji kao Afrika, koji će pripremati delicije u suradnji s ekipom iz Parasola, a ne isključuje se mogućnost da i on zavrti koju ploču, poznato je da se dobro snalazi i iza pulta.

Bar Sistema i Luci na smokingu

Za tekući dio programa zaduženi su stručnjaci iz Bar Sistema, koji će posluživati koktele dostojne svake ozbiljne proslave. Uz njih se toči i pivo, ali i crno vino koje uvijek dobro legne uz ono što dolazi iz Gudina smoker lokomotive.

Rebarca, mazalice i sve što je masno – rođendanski meni za pamćenje

Za rođendan, Gudin izbacuje greatest hits svojeg menija – jela koja su postala simbol ovog mjesta i njegovih vjernih gostiju. Na meniju će se naći:

• Pršut crne slavonske svinje s eko farme Sin Ravnice

• Mazalice

• Dimljena salata od kupusa

• Ćevapi

• Char Siu

• Odojak

• Bajadera od pancete

• Rebarca

I, naravno, priloga “ka i uvik svega masnoga”, jer to je, kako kažu iz Gudina, njihova iskrena filozofija.

Pokloni za goste i zahvala zajednici

Za sve koji su tijekom godine barem jednom “omastili brk” kod njih, Gudin priprema i simbolične poklone – znak zahvalnosti za vjernost i podršku.

“Prošla je godina dana otkad smo okrenili prvo prase na pazaru. Htjeli smo proslavit s ekipom koja nas je gurala od početka, i sa svima koji su nas tek nedavno otkrili. Bit će spiza, mjuze, vina, pive, koktela, i, naravno, rebaraca. Pravo rođendansko slavlje, ali u našem điru”, poručuje vlasnik Mladen Livaja.

Split dobiva još jednu tradiciju

Ovim rođendanskim slavljem Gudin ne samo da obilježava uspješan početak, već i postavlja temelje za novu splitsku tradiciju – rođendansko praščarenje na pazaru koje bi, ako je suditi po reakcijama, moglo postati nezaobilazni događaj svakog travnja.

Ulaz je slobodan, a svi su pozvani – pod uvjetom da dođu gladni.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
10
Haha
0
Nice
1
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Što bolje opisuje Dalmaciju od ovih šest tradicionalnih jela?
17
sat
Što bolje opisuje Dalmaciju od ovih šest tradicionalnih jela?
Kako je Livio iz Marčane uklonio vlagu i plijesan u svom domu i apartmanu
22
sat
Kako je Livio iz Marčane uklonio vlagu i plijesan u svom domu i apartmanu
Plan B priprema spektakularan doček 2026.: Kazetofon party, all inclusive i ples do zore!
1
dan
Plan B priprema spektakularan doček 2026.: Kazetofon party, all inclusive i ples do zore!
Novi prehrambeni lanac stiže: veliki popusti na sve prehrambene i neprehrambene proizvode
2
dan
Novi prehrambeni lanac stiže: veliki popusti na sve prehrambene i neprehrambene proizvode
Krenuo je veliki projekt čiji je cilj brendirati Hrvatsku kao prvoklasnu gastro destinaciju, a prva regija je – Dalmacija
3
dan
Krenuo je veliki projekt čiji je cilj brendirati Hrvatsku kao prvoklasnu gastro destinaciju, a prva regija je – Dalmacija
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.