Volite jela ispod peke, a ne znate kako ih ispravno pripremiti? Ako još niste isprobali krakove za peku, nemojte čekati jer će vas oduševiti mekoćom mesa kojeg upotpunjuju okusi mladog krumpira, mrkve i luka.
Mirisi i okusi ljeta i u vašem domu! U suradnji s Diskontom Stanić donosimo recept koji će zasigurno oduševiti sve oko vas.
KRAKOVI ZA PEKU S KUMPIROM
SASTOJCI:
-
- 1 pakiranje Pedro krakova za peku 800 g
- 500 g krumpira
- 2-3 mrkve
- 3 češnja češnjaka
- 1 glavica crvenog luka
- maslinovo ulje
- sol i papar
PRIPREMA:
-
- Smrznute Pedro krakove za peku prokuhati 15-ak minuta u posoljenoj vodi. U međuvremenu ogulite krumpir i narežite na ploške.
- Pećnicu zagrijati na 200˚C. Prokuhane krakove prebaciti u posudu za pečenje zajedno s krumpirom. Dodajte češnjak, narezanu glavicu crvenog luka i mrkvu te začinite.
- Sve skupa zaliti maslinovim uljem i vodom ili bijelim vinom po želji i prekriti folijom.
- Peći 90-ak minuta dok krakovi i krumpir ne omekšaju. Pred kraj skinuti foliju i peći još 15-ak minuta dok se krumpir ne zapeče. Po želji pospite svježe sjeckanim peršinom.
Moja reakcija na članak je...
3