Ako želite napraviti tortu koja se brzo priprema, a još je i najukusnija na svijetu, ovaj recept je za vas.
Evo što vam je potrebno da je napravite.
Sastojci:
- 150 g krem sira
- 30 g ili 2 žlice vrhnja
- 230 g čokoladnih keksa
- 1 šalica instant kave
- 30 g tamne čokolade
- 200 g kondenziranog mlijeka
Priprema:
U veliku posudu stavite krem sir i kondenzirano mlijeko, pa miksajte dok smjesa ne postane prozračna. Dodajte vrhnje i nastavite miksati dok smjesa ne postane glatka, svijetlosmeđe boje, bez grudica. Slobodno kušajte smjesu kako biste provjerili odgovara li vam jačina okusa.
Skuhajte šalicu instant kave i ulijte je u plitku posudu. Čokoladne kekse, jedan po jedan, umočite u kavu, pazeći da ih ne držite predugo u njoj kako se ne bi raspali.
Uzmite papir za pečenje i postavite ga u posudu u kojoj ćete pripremati tortu. Čokoladne kekse počnite slagati na papir za pečenje, jedan po jedan; vjerojatno ćete morati razlomiti nekoliko keksa kako biste dobili pravilan oblik koji pokriva cijelo dno.
Žlicom uzmite dio smjese i ravnomjerno je rasporedite preko keksa, tako da ih smjesa potpuno prekrije. Na to stavite još jedan sloj keksa, pa opet sloj smjese. Nastavite dodavati slojeve dok ne potrošite svu smjesu i kekse.
Torta bi trebala imati najmanje četiri sloja, završavajući sa slojem smjese. Za ukrašavanje, polovicu tamne čokolade rastopite i ravnomjerno je rasporedite, a drugu polovicu naribajte preko torte.
Prekrijte tortu plastičnom folijom i stavite je u hladnjak da se stisne najmanje četiri sata. Što je duže budete hladili, torta će biti ukusnija.