Miele Experience Centar u Splitu mjesto je druženja s vrhunskim hrvatskim chefovima. U malim grupama od svega 6 do 8 ljubitelja gastronomije, kuhara amatera, slatkoljubaca i slanoljubaca, a pod mentorstvom chefova, popodne se pretvori u večer, uz birana vina, cidere, koktele, speciality coffee ili pak vermuthe, ginove… Na tim trosatnim druženjima, svi zajedno oko stola-otoka-stanice, na niti metar od mentora, mogu gledati, ili zajedno s mentorom pripremati hranu. Kako su grupe male, a sve se događa izravno pred polaznicima, svo to sjeckanje, kuhanje i pečenje u mediteranski srdačnom duhu, stvara zarazno opuštajuću atmosferu. Prijatelji, parovi ili nerijetko pojedinci zaljubljeni u kulturu stola, prijavljuju se za druženja (i učenja) kojih tijekom godine bude više od 20.
"U Hrvatskoj imamo 2 centra, jedan u Zagrebu, a jedan u Splitu. U oba imamo aktivne kuhinje, u kojima ljubitelji fine hrane i štovatelji kvalitetne opreme mogu vidjeti mogućnosti naših uređaja, upoznati se s njihovim osobinama te s jamstvima našega branda koji jedini u branši ispituje svoje uređaje na radni vijek do 20 godina. Aktivna kuhinja je srce naših obaju centara, a u tim smo prostorima osmislili niz radionica: serija „Discovery“ namijenjena je kuharskim početnicima i zaljubljenicima u kulinarstvo koji žele steći osnovna znanja i vještine u pripremi, obradi i tehnološkim postupcima te dobiti praktične savjete i usvojiti kulinarske prakse. Kroz tematske radionice i kulinarske delicije polaznici posjećuju razne dijelove svijeta i upoznaju različite kulture, neke od njih vrlo egzotične. Tu je i radionica o Sourdough tijestu, te tematske radionice o slow food filozofiji. Posebnu pažnju posvećujemo i zero waste pokretu, a druženja na slatke teme su totalni hit. Imamo i napredniju seriju „Hands-on“ koja je posvećena pokaznim radionicama u kojima step-by-step polaznici prolaze kroz određene recepture. Kako je moto našega branda „Immer besser“ što možemo prevesti kao „uvijek bolji“, za naše radionice smo angažirali vrhunske mentore i predavače, chefove s Michelinovim zvjezdicama i znalce koji znaju znanje ali ga znaju i prenijeti polaznicima, prilagođavajući vrstu prezentacije interesima i znanju grupe", kazao je Josef Asböck,komercijalni direktor Miele Hrvatska, Slovenija BiH.
Na druženju sa splitskom pastry cheficom Teom Mamut, damom koja se diči prestižnom diplomom koledža Culinary Institute of America, te redovno održava radionice u Miele Experience Centru u Splitu, imali smo priliku sudjelovati osobno, te porazgovarati o njezinom iskustvu na ovim radionicama: "Nevjerojatno je kako se ljudi divno opuste i kako su ova druženja puna smjeha! Vjerujem da je razlog tome svojevrsna intimnost koja se stvara u ovim prostorima jer ima li išta što ljude povezuje ljepše i neposrednije od hrane? Jednostavno, to je doživljaj: mirisati, prolaziti kroz proces, istraživati, kušati, razmjenjivati dojmove. Osim što kuhamo, a teme uvijek najavimo ranije tako da polaznici mogu birati ono što ih zanima, na radionicama učimo i o pićima, i to ne samo alkoholnim već i nizu drugih napitaka, a sve to osim kroz sommelierski ili miksološki aspekt ima i širi kontekst, kulturu pića, kulturu stola, baštinsku komponentu, priču o namirnici. Meni je veliko zadovoljstvo kuhati na ovoj vrhunskoj opremi, u okruženju dizajnerskog uređenja i za polaznike koji pitaju, kuhaju, dijele iskustva, dovode prijatelje, prijateljice. Bude nam tako veselo da nerijetko zagazimo dobrano u četvrti sat druženja!".
Ako se i Vi želite prijaviti na jednu od idućih radionica ili upisati na mailing listu te dobivati informacije kada & tko i na koju temu kuha u Miele Experience centru u Splitu ili Zagrebu, posjetite stranicu https://www.miele.hr/kucanski-uredaji/miele-radionice-310.htm, prijavite se na Miele newsletter https://www.miele.hr/kucanski-uredaji/newsletter-2156.htm ili nam se javite mailom na info@miele.hr kako bismo Vas dodali na listu polaznika. I na kraju, da biste sudjelovali na radionicama u Miele Experience Centrima nije nužno kupiti ili posjedovati Miele uređaje, već samo imati ljubav prema gastronomiji i ljepoti druženja za stolom.