Ako volite jesti jaja, ali mrzite ih pržiti jer pravite nered zbog ulja koje često prska na sve strane, onda će vam se svidjeti ovaj trik.
Jaje je moguće pripremiti bez nereda i za manje od minute. Pitate se kako? Slijedite upute u nastavku i saznajte, isprobajte i javite nam je li vam uspjelo.
Mnogi ljudi vole jesti jaja za doručak, a ako i vi volite jaja na oko vjerojatno ste se i sami susreli s problemom prskanja ulja ili ste imali poteškoća pri okretanju jaja jer se često zna dogoditi da se jaje razlije ili pokida.
Jedna je žena doskočila tom problemu, a svoj je način pečenja pri kojem nema ni špricanja, ni nereda, ni okretanja jaja podijelila na društvenim mrežama.
'Pokušala sam što lakše ispeći jaja. Prvo je ulje prskalo na sve strane, a onda sam shvatila da bih trebala staviti poklopac. Čim sam zatvorila poklopac, u roku od 45 sekundi jaje je bilo spremno. Nije ga bilo potrebno okretati. Taman se zapeklo odozdo, a para odozgo je učinila svoje. Jaje je bilo savršeno, a sve to u manje od 1 minute', navodi ona, prenosi Story.
Kad koristite poklopac, uvijek je bolje koristiti onaj koji je proziran kako biste mogli vidjeti koliko je jaje kuhano. Ako želite da žumanjak ostane u tekućem stanju, tavu maknite s vatre čim se uhvati korica na vrhu.
Preferirate li tvrđa jaja, ostavite ih da se peku punu minutu. Nakon što podignete poklopac, dodajte sol i uživajte u savršeno pečenom jajetu bez ikakvih nereda, piše Glossy.