Split je lani konačno dobio mjesto gdje se može probati kebab vrhunske kvalitete.
Riječ je o lokalu Kebabsito smještenom uz Vukovarsku ulicu pokraj Q shopa na adresi Drage Ivaniševića 18.
Do danas su Kebabsitu “ljubav iskazali” brojni poznati Splićani pa su među redovnim gostima imena poput Antonija Plazibata, Jurice Galića Juke ili Romana Obilinovića – Žorža.
Ljubitelji kebaba u Kebabsitu mogu probati juneći ili pileći kebab bilo u tortilli, lepinji ili u salati te ga dodatno obogatiti raznoraznim svježim namirnicama i umacima koji se rade po posebnoj recepturi Kebabsito teama. U ponudi se našao i Ayran. Popularno tursko osvježavajuće piće koje savršeno pristaje uz kebab. Našli su se u meniju i falafeli, pomfrit, onion ringsi, mozzarela štapići, ali ono po čemu je ovaj lokal specijaliziran i zbog čega je ubrzo došao na dobar glas su velike porcije i kvaliteta. Ljudi prepoznaju šta valja i to nam je drago jer ne smije se dogoditi da poslužimo kebab pa da gost ide kući i pojede još jedan sendvič jer mu je bilo malo.
Uvijek friško
Ljudi inače imaju predrasude prema kebabu jer postoje mjesta koja se ne pridržavaju određenih pravila. Jedno od osnovnih pravila je da se kebab smije peći 48 sati te nakon toga ga treba ukloniti i staviti novi bez obzira koliko ga je ostalo. Postoje ljudi koji ga smrzavaju i odmrzavaju više dana umjesto da ga nakon 48 sati uklone pa upravo zato dolazi do te famozne rečenice: neću više nikad pojesti kebab. Postoje tu i drugi segmenti da kebab bude pravi, a to su svježe namirnice i higijena. Kvalitetu kebaba nakon dobrog mesa određuju svježe namirnice i higijena prostora. Ne može se u kebab posluživati rajčica narezana prije par dana ili uvenula zelena salata, kaže nam Robert, vlasnik Kebabsita.
Ono što ističe u Splitu je dostava.
KOJA JE TAJNA DOBROG KEBABA?
Vlasnik Robert nam kroz šalu govori da nema tajnih recepata i da je stvar vrlo jednostavna.
„Dobra atmosfera i kvalitetna hrana su sav moj recept“. Vlasnik Kebabsita nadodaje kako ljudi brzo prepoznaju šta valja.
„Glavni cilj mi je od početka bio da ljudi probaju dobar kebab sa svježim namirnicama, dobrim umakom i da je pun mesa.“ Jer to je ono najbitnije, tvrdi Robert. „Da se ljudi najedu i otiđu iz Kebabsita siti, a ne gladni.“