Mnogi od nas tagliatelle povezuju isključivo sa slanim jelima, no u suradnji s Diskontom Stanić donosimo recept za slatku verziju ove popularne tjestenine! Otkrijte kako se tagliatelle mogu pretvoriti u neodoljiv desert uz kombinaciju krem sira, sočnih višanja i aromatičnog maka. Idealno za sve koji žele nešto novo i drugačije na svom stolu!
Sastojci:
- 4 zdjelice kuhane tjestenine Tagliatelle (po 200 g)
- 150 g umaka od višanja
- 125 g Philadelphia krem sira
- 100 ml vrhnja
- 150 ml vrhnja za šlag
- 4 žlice smeđeg šećera
- 1 jaje
- mak
- šećer
Priprema:
- Tjesteninu skuhajte u vodi s malo šećera.
- Za to vrijeme umutiti šlag.Umutiti jaje sa šećerom. U jaje i šećer dodajte Philadelphia krem sir – miješati pjenjačom. Na kraju u smjesu vrlo nježno umiješajte izrađen šlag.
- U posebnoj zdjeli pomiješajte mak i vrhnje. U to dodajte skuhanu tjesteninu i sve zajedno promiješajte
- Ulijte smjesu u četiri staklene čaše. Na dno stavite smjesu s krem sirom. Na sir stavite oko 2 žlice višanja s umakom.
- Na vrhu zarolajte tjesteninu na vilici i lagano je rasporedite po višnjama. (u obliku "ružica")
Moja reakcija na članak je...