Splićanin Mario Mandarić sinoć je u ime zagrebačkog Noela preuzeo svoju prvu Michelinovu zvjezdicu. Tom prilikom obratio se ekipi na Facebooku i osvrnuo se na proteklih nekoliko mjeseci.
"Kad sam preuzea kuhinju Noela u 11. misecu, društvene mreže bile su pune negativnih komentara. "Noel propada", "ovo je kraj Noela", neki su cak pisali članke kako u Zagrebu vise ne postoji fine dining restoran. Ukratko, skoro pa niko nije virova ni u mene ni u moj tim.
Šokovi su se nastavili i kad je izasla vijest da sam sa svojim partnerima kupija Noel prije 5 miseci. Pisalo se i govorilo svašta, ne znajući da sam ja osoba koja je spasila Noel–tada jedini Zagrebački restoran sa zvjezdicom, od zatvaranja.
Prava istina je da Noel nikad nije bija bolji. Otkako smo ga preuzeli, zaposlili smo još ljudi, povećali plaće i zatvorili restoran 2 dana tjedno. Pokrenili smo i dosta kul projekata. Spojili smo se s privatnom gimnazijom u Varaždinu na čijem posjedu sadimo 260 voćki godišnje. Radimo kompost, svi jelovnici su nam 100% zero waste, sve namirnice dolaze od lokalnih OPGova.
Brinemo o mladima, obrazujemo ih i pomažemo im. Noel je restoran koji je 100% uključen u društvo, a ovo je tek početak. Ja sam se sinoć popea na binu po Michelinovu zvjezdicu u ime svog cilog tima, svih dobavljača, naših gostiju i vas koji nas podržavate, ka prvi Splićanin ikad s tim priznanjem", napisao je.
Moja reakcija na članak je...
18
2
1
1
1
2