Mostov kandidat za gradonačelnika Trilja, Miljenko Marić, nakon što je jučer iznio neke od smjernica svog izbornog programa, danas je u priopćenju za javnost upoznao građane sa svojim planovima oko poboljšanja funkcioniranja gradske uprave, obećavši da će njezino djelovanje biti javno i transparentno.
„Garantiram da ću uspostaviti javan i transparentan način korištenja sredstava iz gradskog proračuna na planirane projekte (prihodi od poreza i prireza) i svih ostalih proračunskih korisnika (udruga, institucija i pojedinaca), i to kroz:
- osnaživanje instituta javnog natječaja,
- kontrolu izvršenja radova i stručni nadzor nad izvođenjem istih,
- nulta tolerancija prema korupciji i klanskoj podjeli proračunskih sredstava
- suradnja gradske uprave s državnim institucijama u svrhu otklanjanja svih nepravilnosti i mogućih zloporaba položaja i ovlasti dužnosnika,
- modernizacija web stranice grada Trilja s informacijama o aktualnom i budućem radu gradskih tijela, odlukama koje se donose i svim aktualnostima,
- osnivanje „Kulturnog vijeća grada Trilja“ kao tijela za koordinaciju rada svih kulturnih, obrazovnih, glazbenih, dramskih i likovnih udruga i institucija na nivou grada, sukladno zakonu o financiranju kulture, te prema financijskim mogućnostima mjesta,
- osnivanje „Športske zajednice grada Trilja“ sukladno zakonu, kao tijela za koordinaciju rada športskih društava, udruga i institucija na prostoru grada,
- osnivanje „Vijeća mladih Trilja“ kao savjetodavnog tijela grada radi poboljšanja života mladih i njihovog aktivnog uključivanja u život zajednice,
- osnivanje „Socijalnog vijeća Trilja“ kao savjetodavnog tijela i tijela koje koordinira rad udruga koje se bave zdravstvenim problemima, socijalno ugroženima, invalidima i svim ostalim kategorijama stanovništva kojima prijeti socijalna isključenost.
- jačanje zajedništva i obiteljskog duha,
- stvaranje novog identiteta grada Trilja kao prepoznatljivog mjesta Dalmatinske zagore, Dalmacije i Hrvatske kroz tzv. „Triljski brand“- sportsko-rekreativni, brdski, ribolovni, eko-etno i kulturni turizam uz obogaćivanje gastronomske ponude“, izvijestio je.