Danas vam predstavljamo zanimljiv recept koji će razmaziti vaše nepce - Cheesecake s jabukama. Ova neodoljiva kombinacija kremastog sira, hrskavih keksa i sočnih jabuka stvoriti će savršenu harmoniju okusa u svakom zalogaju. Priprema ovog slatkog remek-djela je jednostavna, a rezultat je fantastičan desert koji će oduševiti vaše ukućane. Ovaj recept donosimo u suradnji s Diskontom Stanić gdje možete kupiti Philadelphia krem sir koji se smatra najboljim izborom za cheesecake.
SASTOJCI
500 g Philadelphia krem sira
300 g zobenih keksa
260 g jabuka
100 g maslaca + 40 g maslaca za crumble + 20 g maslaca za jabuke
50 g zobenih pahuljica
50 g smeđeg šećera
80 g šećera u prahu
35 g meda
6 g cimeta
20 g pekan oraha
50 g pšeničnog brašna
2 jaja
50 g gustina + 20 g jabuka
PRIPREMA
1. Zobene kekse sameljite u sjeckalici ili ih zdrobite valjkom za tijesto kroz krpu, a zatim ih pomiješajte s 100 g mekanog maslaca.
2. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje, a stranice premažite s malo maslaca. Pripremljenom smjesom obložite kalup za torte i stavite u hladnjak na 15 minuta. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180°C.
3. Zatim kalup za tortu s donje strane čvrsto omotajte aluminijskom folijom, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 10 minuta.
4. Jabuke ogulite i narežite na četvrtine pa poprečno (na trokute). U zagrijanoj tavi otopite 20 g maslaca i dodajte nasjeckano voće, smeđi šećer i ½ žličice cimeta. 20 g gustina razmutiti u čaši hladne vode (cca 50 ml) i uliti u jabuke kada voće pusti sok i šećer se otopi. Promiješajte i ostavite da se ohladi.
5. Kalup za tortu izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Ne gasite pećnicu, smanjite temperaturu na 170°C.
6. Pomiješajte Philadelphia krem sir sa šećerom u prahu, preostalim krumpirovim brašnom i jajima. U zasebnoj zdjeli pomiješajte 40 g maslaca s medom, zobenim pahuljicama i nasjeckanim pekan orasima da dobijete crumbel mrvice.
7. Pečenu i ohlađenu podlogu nadjenuti sirnom smjesom, po vrhu posložiti jabuke i obilato posuti crumbleom.
8. Kalup za torte stavite na lim za pečenje. Pleh za pečenje napunite kipućom vodom. Cheesecake pecite 45 minuta u vodenoj kupelji. Ukoliko je crumbel prije tog vremena već porumenio, pokrijte vrh kalupa aluminijskom folijom.
9. Nakon pečenja kolača ugasite pećnicu i ostavite cheesecake unutra s malo otvorenim vratima. Pričekajte najmanje sat vremena prije nego kolač izvadite iz pećnice. Poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije ili šlagom i preljevom od karamele.
Cjelokupnu blagdansku ponudu Diskonta Stanić pogledaj OVDJE.