Kuc kuc... Ohooo! Nice To MEAT You! AGAIN! Pogađate, opet smo na već poznatoj adresi Ulica Ljudevita Posavskog 14a - Beef Shop!
U uvijek ugodnoj atmosferi uz obavezni shopping i neizostavnu ćakulu ovaj put smo malo detaljnije o svima dobro poznatom komadu mesa - Ribeye Steak!
„Ribeye je odrezak govedine koji se nalazi u prednjem dijelu leđa, bliže vratu, između šestog i dvanaestog rebra (govedo ih ima 13). Poznat je kao omiljeni steak među ljubiteljima mesa zbog svoje izrazite sočnosti, mekoće, punog okusa i fino prošarane teksture. Fantastičan omjer masnoće i mesa, nije potrebna marinada, pogodan za bilo koju razinu pečenja iako uvijek preferiramo srednje ili slabo pečeno tj. „medium“ ili „medium rare“ – objasnio nam je vlasnik Robert Piplica.
Tri varijante koje naši čitatelji mogu pronaći u Beef Shopu su: Ribeye Steak (bez kosti) u pakiranjima po 4 komada od 250g ili 300g, Cowboy Steak (sadrži manji dio kosti rebra) i Tomahawk (sadrži veliki dio kosti rebra). Naravno, za rijetke koji još ne znaju, sve je „wet aged“ odležano barem 21 dan, profesionalno zamrznuto (fresh frozen) i individualno vakuumski pakirano.
A za koju se varijantu Ribeyea najčešće odluče kupci? „A svak po svom guštu, nema pravila. Ali... Kad smo već kod pravila, kad god nas posjetite mi imamo nešto za vaše čitatelje! Ovaj put će to biti jedan vrhunski „brunch paket“ za 2 osobe i to – domaće lepinje, namaz od crnih maslina i... tartar biftek! Začinjen, po odmrzavanju spreman za konzumiranje, proizvod koji je od prvog dana „must have“ kod naših vjernih kupaca“ – sa osmijehom će za kraj našeg druženja Robert Piplica.
Pravila igre znate, a mi znamo Nice To MEAT You! again, and again, and again...