Ako i danas tražite inspiraciju za ručak, imamo recept koji je pravi comfort food. Ako kod kuće imate pilećih prsa, pasirane rajčice, vrhnja za kuhanje i nešto začina, pripremite kremastu piletinu u umaku za čiju pripremu vam je potrebno manje od pola sata.
Inače, radi se o prilično popularnom receptu naziva Marry Me Chicken, a može se naslutiti da je ova piletina u umaku toliko dobra da bi nekoga mogla navesti na prosidbu. Recept je postao popularan u zadnjih desetak godina, a postao je viralan preko blogova o hrani i društvenih mreža, piše Index.
Recept je dodatno proslavio i britanski chef Jon Watts, o kojemu smo već pisali, a koji je, dok je bio u zatvoru i kuhao u zatvorskoj kuhinji, otkrio koliko voli kuhati, pa se kasnije u tom smjeru i obrazovao. Danas izdaje knjige s praktičnim, svakodnevnim receptima, a u jednoj od knjiga nalazi se i ovaj recept, koji je na Jonovim društvenim mrežama imao najviše pregleda.
- Potrebni sastojci
pileća prsa
glatko brašno
maslac
luk
češnjak
vrhnje za kuhanje
parmezan
pasirana rajčica
sol, papar, timijan, origano, svježi ili sušeni bosiljak.
Kako se priprema
Za pripremu će vam trebati desetak minuta, a počnite s piletinom: ispecite ju, pa ju izvadite iz tave i ispržite luk i češnjak. Dodajte vrhnje i parmezan, pasiranu rajčicu i začine, pa vratite piletinu u tavu. Uz ovaj umak možete pripremiti prilog poput tjestenine ili riže.