Originalni spaghetti alla puttanesca dolaze iz Italije, točnije Napulja, a mi u suradnji s Diskontom Stanić donosimo zanimljivu varijantu s hrskavim krumpirićima.
Uronite u istinske okuse Napulja uz ovaj brzi i ukusan recept, a belgijske Lutosa smrznute krumpiriće potražite u svim Diskontima Stanić.
SASTOJCI:
o Lutosa Pommes frites 10/10 mm
o maslinovo ulje
o 1 luk
o 1 češanj češnjaka
o 40 g slanih inćuna u ulju
o 2 velike rajčice i pire od rajčice
o 40 g crnih maslina bez koštice,
o 1,5 žlica kapara
o sol i papar
o prepečeni komadići luka
o rukola
o čili
PRIPREMA - Umak:
o U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri pa dodajte luk, češnjak, čili i inćune. Pržite nepoklopljeno, povremeno miješajući, 10 minuta.
o Dodajte nasjeckanu rajčicu i pire od rajčice i pustite da lagano kuha. Umiješajte masline i kapare. Posolite i popaprite. Pokrijte poklopcem, smanjite vatru i kuhajte 15-20 minuta.
PRIPREMA - Pommes frites:
o Ispecite Lutosa Premium krumpiriće 3-4 min na 175°C. Pustite da se krumpirići ocijede od ulja i zatim ih stavite na tanjur za posluživanje.
o Prelijte preko pomfrita pripremljeni Puttanesca umak i dodajte malo hrskavih komadića preprženog luka, maslina i svježe salate od rukole.