Rajčica topi masnoće, blagotvorno djeluje na krv i probavu.
Istina, nije joj sezona, ali se i dalje može pronaći u trgovinama. Mnogi ljudi ne konzumiraju rajčicu dovoljno često, a postoji nekoliko važnih razloga zašto bi to trebalo promijeniti.
Istraživanja pokazuju da likopen, koji se nalazi u rajčici, može spriječiti razvoj stanica raka, posebno raka prostate, želuca i debelog crijeva. Također je korisno znati da se kuhanjem rajčice povećava razina likopena u usporedbi sa sirovom rajčicom, piše Krstarica.
Rajčica je bogata vitaminom C, koji je prirodni antioksidans. Osim toga, sadrži vitamin A, željezo i kalij, koji igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja živaca i normalne cirkulacije krvi.
Vitamin K, prisutan u rajčici, važan je za zgrušavanje krvi. Svakodnevno konzumiranje rajčice također će vam pomoći da održite kožu zdravom i sjajnom.
Rajčica može smanjiti štetu uzrokovanu konzumacijom duhana zahvaljujući kumarinskoj i klorogenskoj kiselini koje sadrži.
Ako pokušavate smršavjeti, rajčica će vam biti od velike pomoći. Ima malo kalorija, a bogata je vlaknima, što znači da će vas dulje držati sitima i pomoći će vam da se masnoće lakše tope.