Bez pečenih odojaka i janjetine ne može proći niti jedna fešta u Dalmaciji. Tradicionalno, u sinjskom parku, ali i na ulicama centra grada prodavalo se pečeno meso.
No mnogim građanima cijene su vrlo visoke.
"Previše, baš previše, nabili su cijene, nije li to realno", rekao je za Dalmaciju Danas Sinjanin Ante, a njegov prijatelj Roko slaže se da je inflacija i kod mesa učinila svoje.
"Valjda pola mirovine moram dat za kilo janjetine. Ajde, biži", povukao je simpatični Roko.
Ipak, prodavači smatraju da je cijena realna. Tvrdi da od jutra peku meso. Kilo janjetine je oko 45 eura, a odojak se uglavnom kreće od 30 do 35 eura.
"Cijeli dan smo tu. Cijena je realna, a to su primijetili i građani jer nam prodaja ide jako dobro", govori nam sav u znoju jedan od prodavača iz Sinja.
Bilo kako bilo, cijene su visoke, ali tradicija se mora nastaviti i mnoge su se odlučili za svoj današnji ručak te su u Sinju u čast Velike Gospe kupili odojak i janjetinu.