Sezona kestena je otvorena! Ljubitelji kestena u prilici su uživati u pečenim i kuhanim zalogajima, kesten pireu te raznoraznim slasticama, ali i nešto ozbiljnijim jelima u kojima kesten pruža dobrodošlu jesensku notu okusa i mirisa. Baršunasta tekstura, miris i okus kestena razog su za pripremu ukusne krem juhe.
I poznata radijska voditeljica i inflencerica, Splićanka Nina Slišković Goleš obožava ovaj jesenski specijalitet pa je sa svojim pratiteljima podijelila recept.
"Trebate: cca 400 g kestena, jedan poriluk, pola svežnja lista celera, kokošji temeljac, kiselo vrhnje, sol, papar i @nutribullet.hrvatska koji od toga svega napravi najkremozniju krem juhu ikad.
Postupak: kestene zarežite na X i potopite u vodu, dok se namaču narežite poriluk i celer. Kestene krpom obrišite i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Kad su gotovi oljuštite ih i malo zgniječite među prstima. Par cijelih komada ostavite za dekoraciju juhe, a i malo smrvljenih također.
Na zagrijano maslinovo ulje staviti poriluk i celer da se dinstaju dok poriluk malo ne omekša, dodati namrvljene kestene, zaliti kokošjim temeljcem i pred kraj kuhanja začiniti po vlastitom ukusu. Zatim u Nutribulletu zblendati do kremozne teksture, a pri serviranju dodati žlicu kiselog vrnja, posuti mrvicama kestena i dekorirati cijelim kestenima.
Dobar tek, ljudi", napisala je Nina.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.