Sinoć je proslavljeno četiri desetljeća rada splitskog restorana Calypso, koji je kroz godine prošao kroz različite faze. Izmjenjivali su se kuhari, pizza majstori, konobari, osim jednog. Nikola Marić proveo je cijeli radni vijek na istom poslu, a sinoć je proslavio svojih 40 godina u kultnom splitskom gastronomskom kutku grada. Do umirovljenja mu je ostalo još samo dvije godine. Kultni restoran otvorila je obitelj Jukić, Milan i njegova supruga Ana dva desetljeća su naporno radili, a onda su posao preuzele mlađe snage, sin Tonči i supruga Ivona. Desna ruka Jukićima cijelo vrijeme bio je Nikola kojem su na proslavi uručili nagradu.
- Bilo je tu svega u ovih 40 godina, promijenile su se dvije države i tri valute. Plovimo, idemo naprijed i dalje s istom ljubavlju prema poslu. Suprug i ja smo preuzeli posao od njegovih roditelja prije 12 godina. Naša tajna, zbog čega smatram da smo opstali na tržištu, je da smo iznimno tvrdoglavi, uporni i prije svega volimo ono što radimo. Nismo nikada dopustili da naša ideja propadne, borili smo se, kako bi se reklo, rukama i nogama. Bilo je kritičnih trenutaka, ali kod nas su uvijek prevladali oni pozitivni - navodi vlasnica Calypsa. The gallery was not found!
Restoran je tijekom godina mijenjao jelovnik, osoblje, ali ideja obitelji Jukić ostala je ista kao i prvog dana. Imaju stalne goste četrdeset godina, a oni mogu potvrditi da je kvaliteta namirnice uvijek ostala ista. Mijenjala se ponuda, od klasične kuhinje do nešto modernije, ali njihovi gosti uvijek znaju što će kod nas dobiti. Nude isključivo domaće namirnice, s istim mesarima i dobavljačima surađuju svih ovih godina. Skradinski rižot i pizza su njihovi najprodavaniji proizvodi, kao i marende po kojima su najpoznatiji. I dalje imaju i tripice, a time ostaje onaj trenutak prošlosti povezan s modernom današnjicom.
U njihovom restoranu obilježeni su neki lijepi trenutci nečijih života, a neki od gostiju postali su im poput obitelji.
Bili su treća pizzerija u Splitu kada su prije četiri desetljeća otvorili svoja vrata, ali su imali prvu pizza majstoricu u gradu - Maru Sobek. Zanat je izučila u Puli, kada se zaposlila imala je 50 godina, a kako su nam ispričali njene kolege, izbacivala bi više od sto pizza u danu. Prije 32 godine otišla je u zasluženu mirovinu, a sinoć je sa svojih 88 došla pozdraviti kolege s kojima je tada dijelila istu strast - ljubav prema kuhinji.
Ivoni i Tonči sinoć je bio poseban dan, uz proslavu jubileja restorana, proslavili su dvadesetu godišnjicu braka. Zato je večer za njih i goste bila posebna, a za dobru atmosferu pobrinuo se Matija Cvek i njegov bend.