Advent pred nama ispunimo malim veseljima; jedno od njih neka bude priprema zanimljivih recepata. U suradnji s DISKONTOM STANIĆ donosimo prijedlog za neobične zalogaje za mnogobrojna druženja pred nama. Kako pripremiti jednostavan a ukusan zalogaj bez kuhanja za vikend druženje? Pripremite omotane jabuke! Slatki spoj jabuke i pršuta dodatno obogaćen sirom s plemenitom plijesni, oduševit će sve ljubitelje neobičnih okusa. Posluženo zajedno, pršut i voće čine veoma ukusno predjelo. Pršut se tradicionalno poslužuje s dinjom ili smokvama, odnosno slatkim voćem. Mi smo se ovaj put odlučili na varijantu s jabukom. Iako je u Hrvatskoj običaj uz pršut poslužiti tvrdi sir, ovaj put smo ga odlučili spojiti sa sirom s plemenitom plijesni. Pršut se uspješno sljubljuje s puno namirnica, a svježe, sezonsko voće je svakako na toj listi. Odaberite slatko i sočno voće koje će se odlično slagati sa slanim i intenzivnim okusom suhog pršuta.
SASTOJCI:
-
- 2 jabuke
- 50 g Dorblu sira
- 1 žlica limunovog soka
- narezane kriške pršuta
- rikula
PRIPREMA:
-
- Jabuke operite i svaku narežite na osam jednakih kriški.
- Kriške nakapajte limonovim sokom.
- Jednu stranu jabuke namažite Dorblu sirom, stavite nekoliko listića rikule i sve omotajte kriškom pršuta.
- Poslužite hladno.
SAVJET: Umjesto jabuke možete koristiti i drugo voće, primjerice krušku ili dinju.
Nedoljivi i kremasti njemački Dorblu sir s plemenitom plijesni, u pakiranju od 100 g, za samo 9.99 kn (1,33€), potraži u svim Diskontima Stanić do 23.11.
Osnovu za proizvodnju ovog sira čini čisto bavarsko kravlje mlijeko. Odlikuje se izuzetno aromatičnom aromom i nježnim slanim okusom. Njegova površina je mekana i sadrži plijesan. Unutrašnjost sira je mekana i nježna s plavo-zelenim žilicama plijesni, formirajući mramorni uzorak.
Pored finog okusa Dorblu ima niz koristi i za organizam, recimo pomaže jačanju imunološkog sustava, poboljšava san i ublažava umor. Efikasan je i za anemiju a vitamini A i E koji se nalaze u siru blagotvorno utječu na stanje kože i kose. Kombinirate li ga s vinom možete koristiti suhe i slatke sorte. Isprobajte ga i u salatama, vrućim sendvičima ali i u tjesteninama.