- Mi smo jedina ovakva konoba na otoku Braču - krenuo je u razgovor vlasnik, ujedno i glavni kuhar konobe Kala u Supetru na otoku Braču Dino Šeparović.
Svega 45 minuta vožnje trajektom vas dijeli od rapsodije okusa i mirisa u konobi Kala, a Dino Šeparović naglašava kako svake godine prilagođava i mijenja menu prateći svjetske gastronomske trendove, nudeći kombinaciju fine dining i tradicionalne spize uz lipe bokune iz Jadranskog mora.
Tko kaže da su boduli škrti, kada pjat koji izađe iz kužine ove konobe neće nikoga ostaviti gladnim, dapače zadovoljit će sve okusne pupoljke kombinacijom namirnica koje se ljube. U konobi Kala možete kušati tradicionalnu, golu i neoskvrnutu dalmatinsku namirnicu, pažljivo pripremljenu na suvremen i maštovit način.
No, vjerujući kako obrok bez dobre kapljice nije potpuni doživljaj, vlasnik Dino Šeparović pomno bira vinsku kartu koja savršeno upotpunjuje ovu gastro priču čineći je neponovljivom eno-gastro bajkom. Posebnu poslasticu pripremili su 17. srpnja 2021. godine, kada ćete moći provesti degustacijsku večer u 5 sljedova uz gostovanje vinarije Poletti uz wine pairing, poznatije kao sljubljivanje hrane i vina.
Obiteljska vinarija Poletti iz Markovca pored Višnjana dugi niz godina za svoja vina dobiva brojne nagrade i priznanja. Njihovih pet etiketa – malvazija istarska, chardonnay, rossella, teran i merlot imat ćemo priliku kušati u konobi Kala uz Dinove specijalitete 17. srpnja ove godine.
Bit će to noć Dalmacije & Istre organizirana pod palicom strastvenih vinskih entuzijasta i eno-gastro blogera, obitelji Dodig (thedodigs.com).
Da ne duljimo, posjetite Konobu Kala smještenu na sjevernoj strani otoka Brača u uvali Sv. Petra po kojem je naselje Supetar i dobilo ime.
Sve informacije i rezervacije dostupne su na telefon: +385 95 3771 772 i email: info@konobakala.com.