Sunčano ljeto bliži se polako kraju i s nestrpljenjem iščekujemo prve znakove jeseni. Uz miris finih jela, romantičnu kišu i ugodne večeri pod dekicom i jesen donosi svoju posebnu čaroliju. Kraći dani bude želju za domaćom atmosferom i okupljanjima s voljenima, a sjetno raspoloženje lako se popravlja uz ukusna jela. Upravo takav jedan recept donosimo u suradnju s Diskontom Stanić.
Sastojci:
- 125 g Philadelphia krem sira
- 2 srednje Patišon tikve
- 300 g mljevene junetine
- 30 g dimljene slanine (cca 5 kriški)
- 170 g kukuruza iz konzerve
- 200 g bundeve, npr. Hokkaido (svježe ili smrznute)
- 90 g celera (2 stabljike)
- 120 g riže
- 3 g cimeta
- 2 g dimljene paprike
- 3 g kumina
- 3 g kajenskog papra
- 5 ml Worcestershire umaka
- 10 g češnjaka (cca 2 češnja)
- 10 g korijena đumbira
- 2 g soli
- 2 g papra
Priprema:
- U loncu zakuhajte vodu i u nju stavite Patišon tikve. Kuhajte 20 minuta.
- U međuvremenu zagrijte pećnicu na 200°C i pripremite nadjev.
- U zagrijanoj tavi popržite ploške slanine narezane na kockice. Isprženu slaninu stavite na papirnati ubrus. Na masnoći od otopljene slanine 10 minuta popržite sitno nasjeckano mljeveno meso, cimet, kumin, dimljenu papriku, kajenski papar, Worcestershire umak, protisnuti češnjak i naribani đumbir.
- U međuvremenu skuhajte rižu.
- U tavu s mesom dodajte bundevu narezanu na kockice, nasjeckani celer i kukuruz, a nakon 5 minuta dodajte i kuhanu rižu.
- Maknite tavu s vatre i umiješajte Philadelphia krem sir, pečenu slaninu, sol i papar.
- Patišon tikvama odrežite vrhove i izdubite unutrašnjost. Napunite ih nadjevom i zatim u vatrostalnu posudu stavite peći 20 minuta.
Više na www.diskont.hr
Moja reakcija na članak je...
1
1
1