U suradnji s Diskontom Stanić donosimo ideju za ljetni ručak kada želite pojesti nešto fino, ali ne želite provesti puno vremena u kuhinji.
Sastojci:
300 g tjestenine
250 g Mutti pasirane rajčice
100 g tanko narezanog pršuta
125 g mozzarelle
30 g naribanog parmezana
2 dL umaka bešamel
20 g ljutike
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
svježi origano
Priprema:
Sitno nasjeckajte ljutiku i lagano je popržite na 2 žlice ulja, dodajte pasiranu rajčicu i kuhajte 5 minuta. Skuhajte tjesteninu pazeći da ostane vrlo “al dente”, ocijedite je i dodajte u rajčicu. Mozzarellu nasjeckajte na kockice a pršut narežite na kriške. Dno posude za pečenje prekrijte s polovicom umaka bešamel, zatim stavite tjesteninu, po njoj rasporedite mozzarellu i kriške pršuta. Završite s nekoliko preostalih žlica umaka bešamel i pospite parmezanom. Pecite u pećnici na 180°C 20 do 25 minuta. Pospite listićima svježeg origana.
Sastojke za ovaj fini recept potražite u najbližem Diskontu Stanić, više na www.diskont.hr.