Emily Scott, autorica kuharice What I Ate For Breakfast (Što jedem za doručak), podijelila je jednostavan recept putem Instagrama, dokazujući da ne trebate mijesiti i dizati tijesto satima. Njenoj štruci treba manje od sat vremena da se dovrši i može se u potpunosti napraviti ufritezi na vrući zrak (eng. air fryer)
Objasnila je da se recept odnosi na osnovni recept za tijesto od dva sastojka, samodizajućeg brašna i jogurta. Ako vam se tijesto previše lijepi, možete u smjesu dodati još malo brašna.
Emily je u objavi napisala: “Ostali ste bez kruha? Jeste li znali da možete napraviti štrucu kruha od tijesta od 2 sastojka (samo brašno i jogurt)?
“Nema potrebe za dizanjem ili gnječenjem, ovo se stvarno brzo spoji i odličan je prečac. Tekstura nije tako lagana i pahuljasta kao štruca napravljena s kvascem (sličnija kiselom kruhu), ali je mekana s ukusnom, hrskavom koricom i savršen je za tostiranje ili uživanje u toplim šnitama iz pećnice premazana maslacem”, poručila je, piše N1.