Iako danas nije petak, splitska je peškarija nezaobilazna stanica kada smo u centru grada. Neovisno o danu uvijek se 'baci oko' što se nudi na bancima. Tako je bilo i danas. Moramo priznat da je ponuda slabija nego inače, ali opet ima za svačiji džep.
- Danas je malo slabija ponuda, barem količinski. Unatoč južini izašla su tri broda na more pa imamo škampi, gira oštrulja, gavuna, divljih komarči, mola, pasa - kazuje nam uvijek nasmijana prodavačica Silvana.
Cijena gavuna je 14 eura za kilogram, a otkrila nam je i gdje je ulovljen.
- Gavun je famozan. Ulovljen je između Skradina i Zatona u Bočatoj vodi - kazuje nam.
Evo i po kojem ga receptu sprema s obzirom da se radi o gavunu specifičnog okusa. Drugačiji od morskog gavuna.
- Zagrijem dobro obično ulje (op.a. suncokretovo ulje). Ne pečem na maslinovom. Uvaljam u oštro brašno i 5 minuta na vrelo ulje i na kraju zrno soli - otkriva nam gospođa Silvana.
Nekoliko fotografija snimio je naš Siniša Vickov na splitskoj peškariji.