Pun je internet te čokolade, može je se pronaći u trgovinama, ali i na adventima. Coolinarika je nedavno objavila recept tako da sada možete napraviti i sami Dubai čokoladu.
Sastojci:
-400 g čokolade
– 30 g maslaca
– 150 g kadaifa
– 200 g kreme od pistacija
Priprema:
1. Otopi maslac u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodaj usitnjeni kadaif i tostiraj ga dok ne postane zlatan i hrskav. Pazi da ne zagori! Makni s vatre i ostavi da se ohladi.
2. U posudi prikladnoj za mikrovalnu ili na pari otopi čokoladu dok ne postane glatka i sjajna.
3. U kalup po izboru (najbolje silikonski) ulij tanak sloj otopljene čokolade i premaži i stranice kalupa. Stavi u hladnjak na 10 minuta da se čokolada stvrdne.
4. U zdjeli pomiješaj tostirani kadaif s kremom od pistacija dok ne dobiješ homogenu smjesu.
5. Izvadi kalup s čokoladom iz hladnjaka. Napuni svaki prostor kalupa slojem smjese od kadaifa i pistacija, ostavljajući malo mjesta za završni sloj čokolade. Žlicom poravnaj smjesu.
6. Prelij preostalom otopljenom čokoladom preko smjese od kadaifa, ravnomjerno je raspoređujući. Vrati kalup u hladnjak i ostavi da se stvrdne 30 minuta do 1 sat.
7. Pažljivo izvadi čokoladne komade iz kalupa. Čuvaj ih u hladnjaku do posluživanja. Dobar tek!