U Sinju na Uskrsni ponedjeljak, Turistička zajednica grada Sinja uz potporu Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije, po drugi put organizirala je Uskrsni doručak na otvorenome.
Ovim originalnom gastro događajem želi se svim posjetiteljima, kao i prvim gostima koji borave u gradu Sinju i okolici, predstaviti gastronomsku ponudu sinjskih tradicionalnih uskrsnih jela i običaja. Organizatori su za sve posjetitelje pripremili raskošan blagdanski stol sastavljen od tradicionalnih jela koja se pripremaju za uskrsni doručak, poput kuhanih jaja, šunke, dalmatinskog pršuta, sirnica, fritula i ostalih prigodnih slastica.
Za najmlađe sudionike pripremljen je prigodan zabavni program. Pored gastronomske prezentacije uskrsnih jela, upriličen je i zabavni dio programa. Uz nastup Sinjskih mažoretkinja, posjetitelji će imati priliku uživati u pjesmama Dječjeg i Mješovitog zbora grada Sinja te nastupu Splitskih solista. Za uređenje prostora i pomoć pri prezentaciji uskrsnih jela zaslužne su udruge Sinjski ferali, Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja i KUD Cetina.
Kako je izgledao sinjski “Uskršnji doručak”, pogledajte u priloženoj fotogaleriji:
Sudjelovali su:
Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja, KUD Cetina, Udruga Sinjski ferali, Mješoviti zbor grada Sinja, Dječji zbor Sinjski slavuji, Sinjske mažoretkinje, Splitski solisti, hotel Alkar, cvjećarnica Krisitijan, OPG Župić i gđa Branka Marinović iz Otoka, OPG Mažurin domaće rakije i likeri, peradarska farma Mostina,
Posebnu zahvalu organozatori upućuju Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske i župniku fra Perici Maslaću koji je blagoslovio blagdanski stol te djelatnicima Kulturnog umjetničkog središta Sinj.