Znatiželjan, kreativan, zaigran, dosljedan ali prije svega uporan - riječi su koje najbolje opisuju splitskog pastry chefa Luka Pavića.
Znatiželjne natjecatelje i širu publiku pred malim ekranima oduševila je njegova pojava u nedavno emitiranoj emisiji 'Masterchefa'. Iako se pojavio kao gostujući sudac, Luka je za Dalmaciju Danas otkrio da se može zamisliti kao član žirija u narednim sezonama spomenute emisije te neke detalje iz svog privatnog života.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sve je počelo kad je Luka bio dijete.
Kako se 'rodila' ljubav prema slastičarstvu?
"Često sam se mami motao oko nogu dok je kuhala, pokušavao joj pomoći u pripremi raznih jela. Pomno sam pratio njezin rad jer kuhala je i pripremala naša dalmatinska jela i slastice", započeo je Luka.
Ipak, nije upisao srednju ugostiteljsku školu, iako je to bila njegova želja.
No, danas ne žali zbog toga. Ipak, umjetnost je prevagnula. Znatiželjan kakav je, nakon završene škole za dizajnera interijera ubrzo je otkrio svijet slastica.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
"Kada sam ušao u poznatu splitsku slastičarnicu prijateljice i kolegice Tee Mamut upalila se lampica u mojoj glavi. Slobodno mogu reći, promislio sam ja to moram raditi - i tako je i bilo. Stekao sam tada godinu dana staža i nastavio sam graditi karijeru", dodaje.
Prisjetio se Luka da je u početku bila razvijenija ljubav prema slanim jelima, no strast i ljubav su prevagnuli prema slastičarstvu.
Doškolovanje u cijenjenoj kulinarskoj školi 'Le Cordon Bleu London'
"Završio sam splitsku slastičarsku školu i nastavio sam doškolovanje u nadasve cijenjenoj kulinarskoj školi 'Le Cordon Bleu London'", otkriva nam.
Danas je, ponosan voditelj slastičarnice u luksuznom malom hotelu na Braču. Splitsku adresu, za vrijeme sezone zamijenio je bračkom. No, za svoje kolege ima samo riječi hvale.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
"Voditelj sam slastičarnice sa šest slastičara, praktikantima iz Austrije te jednom pekaricom. Pripremamo slastice, džem, kruh i druge pekarske proizvode".
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Vratimo li se na početak, gledatelji pred malim ekranima imali su 25-godišnjeg Luku priliku vidjeti uz poznate chefove Stjepana Vukadina, Melkiora Bašića i Damira Tomljanovića u kulinarskoj emisiji 'Masterchef'.
"Zazvonio mi je telefon s ponudom koja se ne odbija. S uzbuđenjem sam ju prihvatio i stvarno je bilo predivno iskustvo. Troje vrhunskih chefova sam imao ih priliku i prije upoznati, stoga nije bilo treme na snimanju. Samo uzbuđenje. Učinili su sve da se osjećam ugodno, stoga za prvi put stvarno odlično", dodaje.
Imate sve veći broj pratitelja na Instagramu. Vjerujemo da vam društvene mreže nakon sudjelovanja u žiriju "gore".
"Tako je. Primam poruke pohvale i podrške. Iznad svih mojih očekivanja", otvoreno će.
"Prije godinu dana dijagnosticiran mi je tumor na mozgu četvrtog stupnja"
Luka je na Instagramu, ne tako davno na Instagramu podijelilo fotografiju na kojoj je ćelav. Za Dalmaciju Danas ispričao je borbu koju je prošao.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
"Prije godinu dana dijagnosticiran mi je tumor na mozgu četvrtog stupnja. Iza mene je, unatoč lošim prognozama splitskih doktora, operacija koja je trajala devet sati. A potom i kemoterapije u trajanju od šest mjesec. Moram napomenuti, da svoju bolest nisam doživljavao kao moja okolina. Nemam straha od bolesti", govori nam splitski pastry chef i dodaje da je sada odlično te da su mu nalazi uredni.
Možemo li uskoro očekivati otvorenje vaše slastičarnice?
"Smatram da Hrvatska, posebice Split još uvijek ne shvaćaju i ne cijene slastičarstvo. Dakle, mislim da mi slastičari ne možemo dobro živjeti od vlastitog pogona i slastičarnice. Ali, u nekoj daljoj budućnosti to mi je želja", iskreno će.
Luki želimo puno uspjeha u daljnjem radu i skoro otvorenje slastičarnice u gradu podno Marjana.