Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija pozivaju posjetitelje, a posebice predstavnike medije i profesionalce u HoReCa sektoru s ciljem promoviranja ugostiteljske struke, na Biser mora 2024. Riječ je o najvećem festivalu gastronomije u regiji koji objedinjuje natjecanja kuhara, konobara i strukovnih nastavnika s nizom besplatnih edukacija, degustacija i master classova.
Središnja događanja održat će se u Svpetrvs hotelima od 20. do 22. ožujka 2024. godine u Supetru, a svečano otvorenje manifestacije zakazano je za utorak, 19. ožujka, u 20.30 sati, u Waterman forumu (Put Vele Luke 4), gdje će se uz brojne uzvanike predstaviti posebnosti ovogodišnjeg izdanja i sudionici iz više od 20 zemalja svijeta.
Suorganizatori XIX. Bisera mora su Grad Supetar, Turistička zajednica grada Supetra, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Svpetrvs hoteli.
Informacije o Biseru mora: https://skmer.hr/biser-mora-medunarodni-kulinarski-festival/
PROGAM:
Program Biser mora 2024
19. 3. 2024. UTORAK
20.30 Službeno otvaranje XIX. Bisera mora
20. 3. 2024. SRIJEDA
07:00 – 20:00 Timsko školsko natjecanje kuhara
Natjecanje kuhara
12:00 – 18:00 Natjecanje konobara & Chef’s table
MASTER CLASSOVI, PREZENTACIJE I RADIONICE – SRIJEDA 20. 3. 2024.
10:30 Master class SMOOTHIE AKADEMIJA, Dragana Olujić i Marin Vučković
11:00 Master class HRVATSKA VS. NOVI VINSKI SVIJET, Damir Zrno & Roto Dinamic
11:15 Prezentacija slatkog programa Della Nona
12:00 OTKLJUČAVANJE OKUSA BRAČA, Restoran Kala by Dino Šeparović i vina Senjković
13:00 Radionica TEA-TIME U OBITELJSKOM I HERITAGE HOTELU, Ronnefeldt
14:00 Master class RIŽOTI, Ino Kuvačić & Riso Margherita
15:00 Master class THE SHRIMP, Emrah Köksal Sezgin
16:00 Slastičarski master class STELLA - DISARONNO – OKUSI I TEKSTURE, Ivana Bradarić
16:00 Radionica JELA S PIVOM, Dušan Veršec
16:00 Whisky Forenzičari WHISKY IZ SHERRY BAČAVA, Dario Grabarić
17:00 Slastičarski master class FUSION DESSERT & GRAVITY CAKE
17:00 Kulinarska prezentacija restorana Vodenica i manifestacije Fish fest Beograd, Nenad Živanović
21.3.2024. ČETVRTAK
07:00 – 20:00 Natjecanje kuhara seniori & juniori
12:00 – 18:00 Natjecanje konobara & Chef’s
MASTER CLASSOVI, PREZENTACIJE I RADIONICE – ČETVRTAK 21.3.2024.
10:30 UMJETNA INTELIGENCIJA U KULINARSTVU I GASTRONOMIJI, Mirta & Darko Stipaničev
11:15 Radionica SLJUBLJIVANJE ROSE VINA I SLATKIH MONOPORCIJA, Vina Nuić & Della Nonna
12:00 Master class INTERNACIONALNA KUHINJA, Stevo Karapandža & Kotanyi
12:00 “OTKLJUČAVANJE OKUSA BRAČA, Priprema Bračke torte, OPG Cukrov i prvi brački gin S 778 by Larisa Hržić”
13:00 Master class KRUH I PECIVA, Dragica Lukin
13:00 Master class SLJUBLJIVANJE HRANE I PROSECCA, Astoria & Damir Zrno
14:00 Radionica RITUAL KAVE U HOTELU, Hausbrandt
14:30 Master class SLJUBLJIVANJE PRŠUTA I VINA, Mate Lukin i Damir Zrno
14:30 Kulinarska prezentacija specijaliteta Bjelorusije
15:00 Slastičarski dvoboj TUFAHIJA VS. PATE CHOUX, Ivana Bradarić & Nijaz Hadžiabdić Slatki
16:00 QUALITIES OF A CHEF, Alan Payen and friends
16:00 Master class RON BARCELÓ: Premium rumovi iz Dominikanske Republike, Dario Grabarić
17:00 Svečano proglašenje pobjednika i rezultata 1. natjecateljskog dana
22. 3. 2024. PETAK
06:00 – 19:00 Natjecanje kuhara junior
10:00 – 12:00 KUP BISER MORA 2024
12:00 – 18:00 Natjecanje konobara & Chef’s table
MASTER CLASSOVI, PREZENTACIJE I RADIONICE – PETAK 22. 3. 2024.
10:30 Master class ART OF COFFEE U OBITELJSKOM I HERITAGE HOTELU, Hausbrandt
11:15 Radionica DELLA NONNA RESTORANSKI DESERTI, Ivana Bradarić & DISA
12:00 Master class OCTOPUS, Sokol Prenga
12:00 OTKLJUČAVANJE OKUSA BRAČA
13:00 Radionica MARINIRANJE LOSOSA, John Wullf
14:00 Master class PASTA ITALIANA, Pavel Marc
15:00 Slastičarski master class COFFE O’CLOCK MONOPORCIJA, Ivana Bradarić & QimiQ
15:00 Prezentacija nacionalne kuhinje Crne Gore, Milan Bukarica & Manojlo Vojvodić