U organizaciji Agroturizma Konavle danas se održala manifestacija Gusti od kobasica pri čemu su sudionici izrađivali najdužu kobasicu dubrovačkog kraja.
Članovi Agroturizma Konavle uz pomoć sudionika događaja i uz stručno vodstvo dr. sc. Maria Bratulića radili su na rekordnoj stometarskoj konavoskoj kobasici. Za izradu kobasice primjenjivala se originalna receptura i mediteransko bilje ubrano na više lokacija u Konavlima, javlja Dubrovački dnevnik.
Uz pripremu kobasice odvijala se i dodjela nagrada i diploma svim natjecateljima koji su četvrtak i petak donijeli svoje uzorke domaćih kobasica na ocjenjivanje u ured Agroturizma Konavle.
U natjecanju su sudjelovali svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice. U konkurenciji 42 uzorka šampion "Gusti od kobasica" je Niko Đivanović.
Rekorderka Nika Đivanovića se, nakon izrade i mjerenja, ispekla te su je svi prisutni i degustirali.