Tradicionalna podjela bakalara u organizaciji Pomorsko športskog društva Srdela iz Kaštel Starog počela je danas u podne. PSD u suradnji s Gradom Kaštela i TZ grada Kaštela već dugi niz godina ovom manifestacijom uveseljava sugrađane, a u podjeli porcija ove ukusne delicije osim članova Srdele sudjelovao je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović i pročelnica Upravnog odjela Antonia Kljaić.
"Iako je jučer bio Dan žalosti, i podjela bakalara pomaknuta na danas, na Brcu možemo vidjeti puno mještana koji tradicionalno dolaze na ovu manifestaciju. Drago mi je što ih i na ovaj način možemo uveseliti i počastiti slasnom porcijom bakalara. Iskoristio bih ovu priliku da svim građanima i građankama Kaštela zaželim sretan i blagoslovljen Božić, te sretnu i uspješnu Novu godinu. Svima želim puno zdravlja i svega dobroga", poručio je Ivanović.
Oko tisuću porcija podijeljeno je danas na staroseljskom Brcu, a u kuhanju bakalara sudjelovali su poznati kaštelanski chefovi.Soniboj Grgin i Nikola Tomić, a ove godine pridružio im se kolega Ryan Finucane.
" Ove godine smo pripremili nešto malo više porcija bakalara. Imali smo oko 65 kg bakalara od kojeg smo podijelili nešto više od 1000 porcija. Našim kaštelanskim kuharima pridružio se i Ryan koji je prijatelj našeg društva, tako da možemo reći kako smo skuhali svjetski bakalar", kazao je dopredsjednik PSD Srdela Vinko Mateta.
Recept bakalara chef Nikola Tomić nikad do kraja ne otkriva, samo uvijek ističe kako ga kuha po "starinsku", onako lipo i ukusno
Probali smo bakalar pa se možemo složiti s Tomićevom teorijom kako je lip i ukusan, štoviše za prste polizat.