Ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Antun Perušina zahvalio se Županiji na podršci pri opsežnim i složenim radovima. Perušina je istaknuo kako su prostori unutar škole obnovljeni, ali još uvijek stoji skela na školi što je prema njegovim riječima pokazatelj kako svi radovi nisu gotovi.
"Škola je opremljena na najmoderniji način. Trenutno smo jedna od rijetkih škola koja je opremljena tako da sve učionice imaju najmoderniju opremu. Imamo moderne ekrane, klupe jednosjede kako bi nastavnici i učenici mogli birati stil rada", kazao je Perušina dodavši kako je škola u potpunosti unutra obnovljena, učionice su svijetle i prozračne, a namještaj prilagođen svima, prenosi Dubrovački dnevnik.
Prema njegovim riječima škola ima obnovljene stropove, zidove, podove, novu rasvjetu, namještaj, ploče, novi sustav mreže, nove sanitarne čvorove... Ravnatelj je dodao kako se radi na fasadi, a najavio je da će radovi biti završeni u roku.
"Najvažnije je da su se naši učenici vratili u svoju staru školsku zgradu i da nema problema s prijevozom do Župe dubrovačke. Hvala svima koji su nam omogućili da tamo provedemo vrijeme", poručio je Perušina.
Voditeljica projekta ulaganja u ljudske potencijale profesorica Hilarija Lozančić Benić govorila je kako je odrađeno puno aktivnosti te da će po njihovu kurikulu raditi sve turističke i ugostiteljske škole.
Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je škola održala obećanje, a to je da će prvi školski dan drugog polugodišta biti održan Župnskoj ulici.
"Ovo je samo dio ukupne investicije u Regionalni centar kompetentnosti u skolopu kojega se rade dva akademika, Vila Čingrija od 1,9 milijuna eura i Garište od 1,1 milijun eura. To su sve investicije u zgrade, ali i učenike koji će se obrazovati u ovim prostorima. Projekt je rađen s drugim školama u županiji, u Metkoviću, Opuzenu, Korčuli. Osim tih tehničkih uvjeta na infrastrukturi, veliki dio projekta pripada i usavršavanju kurikula pa će tako učenici usvajati novo zanje koje je najmodernije u ovoj branši, a to će biti posebice izraženo kroz suradnju s Baskijskim kulinarskim centrom", naveo je župan Dobroslavić.