Atmosfera u Siani bila je uzbudljiva dok su se gosti okupljali za izuzetnu vinsku večer s renomiranom Rizman vinarijom. Večer je obećavala putovanje kroz pet pomno odabranih vina, svako upareno s izvrsnim jelom, stvarajući simfoniju okusa koja je oduševila sva nepca prisutnih.
Događaj je započeo s Pošip Rizmanom, svježim i osvježavajućim bijelim vinom, savršeno uparenim s delikatnom salatom od rakova. Svježe note Pošipa podigle su slatkoću rakova, postavljajući visoke standarde za kulinarsku avanturu koja je slijedila.
Sljedeće na meniju bilo je Tribidrag Rizman, delikatno crveno vino koje je našlo svoju savršenu kombinaciju u fino pripremljenom biftek tartaru. Bogati, složeni okusi vina nadopunili su slani tartar, stvarajući harmoničnu ravnotežu koja je bila i raskošna i rafinirana.
Syrah, vino poznato po svojoj dubini i intenzitetu, bilo je upareno s sočnim janjećim kotletom uz pečeni krumpir. Ovo uparivanje naglasilo je začinske podtonove vina i nježnu, sočnu teksturu janjetine, čineći ga favoritom među mnogim gostima.
Za četvrti slijed, cijenjeni Plavac Mali Primus bio je poslužen uz savršeno pečeni New York steak. Ovo punokrvno crveno vino, s naznakama tamnog voća i zemljanim notama, naglasilo je robusne okuse steaka, stvarajući uparivanje koje je bilo izvanredno.
Večer je završila na slatkoj noti, uz jastučić punjen kremom i jagodama, skladno uparen sa Roseom Rusula, te su zajedno su pružili predivan završetak.
Kroz cijelu večer, smijeh i radost gostiju bili su opipljivi. Salvador, stručni sommelier i voditelj prodaje vinarije Rizman, dodao je poseban pečat događaju. Posjetio je svaki stol, dijeleći zanimljive priče o vinima i njihovom porijeklu. Njegova prisutnost i uvidi obogatili su iskustvo, čineći svaki gutljaj značajnijim.
Posvećenost obitelji Štimac vinogradarstvu bila je očita u svakoj čaši. Od početka 20. stoljeća, kada je Mihovil Popich, od milja zvan Rizman, posadio prve vinograde, obitelj je održavala tradiciju izvrsnosti. Rizman vinarija postala je sinonim za izuzetnu kvalitetu južno-dalmatinskih vina, koja kroz svježinu i eleganciju vjerno prikazuju okoliš iz kojeg dolaze. Vina poput Nonno, Tribidrag, Primus, Rusula i Sv. Mihovil stoje kao svjedoci ovog nasljeđa, svaka boca priča priču o vrijesu, kadulji i bogatom tlu iz kojeg izviru. Njihova predanost ekološkoj proizvodnji duboka je i neupitna, uvijek vođena uvjerenjem da izvornost i autohtonost ključno utječu na kvalitetu njihovih vina. Osim što su strogi u očuvanju prirodnog okoliša, u svojim vinogradima njeguju ekološku ravnotežu, gdje čisto i nezagađeno tlo obiluje divljim travama, stvarajući plodno tlo za razvoj njihovih vinovih loza.
U toplom, gostoljubivom ambijentu Siane, ova vinska večer nije bila samo događaj, već proslava tradicije, zanata i jednostavne radosti dijeljenja dobrog vina i smijeha s prijateljima.