Splićane i goste oduševila je vijest da po pravi kebab više ne moraju potegnuti do Turske. Grad podno Marjana već se neko vrijeme s ponosom može pohvaliti ugostiteljskim objektom u kojem se priprema najbolji Döner kebab.
Već duže od tri godine Kebabsito je nezaobilazna stanica za probati jedno od jela koje gotovo svi vole, uz nezaobilaznu pizzu, tjesteninu i ćevape, a odnedavno su proširili ponudu pa je svoja vrata otvorio i Kebabsito Plus. Zavirili smo u omiljeno mjesto naših sugrađana, kako bismo se sami uvjerili što je to zbog čega mnogobrojni čekaju u redu na svoja omiljena jela.
Dočekao nas je vlasnik Robert koji nam je otkrio što se to novo sprema u njihovoj kuhinji, ali nam je još jednom dokazao da je pravi filantrop.
Možete li nam najprije otkriti koja je vaša tajna iznimno uspješnog poslovanja u Splitu?
- Tajna uspješnog poslovanja je dobra kvaliteta i svakodnevna priprema svježih namirnica. Četiri djelatnika su zadužena za cjelodnevnu dostupnost svježeg povrća, mesa, umaka, peciva... Moj cilj od početka je da ljudi probaju dobar kebab sa svježim namirnicama, dobrim umakom i da je pun mesa. Stoga ne moram posebno naglašavati da nama je kvaliteta i svježina namirnica na prvom mjestu - kazuje nam Robert.
Kakav je interes turista za isprobati kebab?
- Turistima smo atrakcija jer oni najprije na internetu vide slike, koje će nekima izgledati kao Photoshop, ali su realne i točno prikazuju jela koja mi nudimo. Također tu su i recenzije na Googleu. Važno je napomenuti da smo i unatoč pokojoj lažnoj negativnoj recenziji mi s odličnom ocjenom u Splitu - odgovara.
Svjedočili smo situaciji u kojoj turist nakon niza priloga moli djelatnika za pribor za jelo.
- Nisu naviknuli na takav kebab kakvog mi pripremamo uz velik broj priloga - povrća, umaka.... Stvarno imamo za svakog po nešto - iskreno će.
Na radost mnogih domaćih, ali i stranih gostiju Robert je za portal Dalmacija Danas otkrio moguće otvaranje još jednog ugostiteljskog objekta u centru grada.
'Planiramo otvaranje novog objekta u centru grada'
Evo što nam je sve rekao o širenju poslovanja te na koji način i kako bi se ideja mogla realizirati.
- Planiramo se širiti u centar grada gdje bi spojili Kebabsito i Kebabsito plus u jedan poslovni prostor. Dakle, pripremali bi kebabe i pizze, ali spremamo i neke novitete po pitanju jela, tako da bi to izgledao više kao restoran nego fast food - otkiva nam vlasnik ovog lokala koji je omiljen objekt brze prehrane mnogih koji pruža pravi okus vrhunskog kebaba, a odnedavno i pizze,
Na pitanje kada bi se ideja o širenju mogla realizirati, Robert nam otkriva da bi to bilo do početka sljedeće sezone.
U Splitu je uistinu raznovrsna ugostiteljska ponuda. Što je ono što vas motivira da se 'istaknete u masi'?
- Ono što nas gura naprijed su pozitivni komentari i pohvale ljudi. Konkurencija u Splitu je velika, stoga je svaka lijepa riječ ljudi, koji su imali priliku isprobati svašta iz ugostiteljske ponude u Splitu, nama vjetar u leđa k daljnjem napretku i poboljšanju poslovanja koliko je god to moguće.
Javnosti je već poznato da Kebabsito oduševljava svojim donacijama u gradu Splitu. Nešto više o svemu vlasnik nam je otkrio u nastavku razgovora.
- Kroz humanitarne akcije, nogometne turnire i pub quizove dijelimo svoje proizvode. Ekipi iz The Showtime smo u ovoj godini podijelili kebaba u vrijednosti preko tri tisuće eura, kroz medije smo podijelili više Kaufland poklon bonova za potrebite.. Nećemo na tome stati. To je ono što je meni osobno jako bitno. Želim i volim pomagati - dodaje.
Humanost i socijalna osjetljivost najljepše su čovjekove osobine s kojima se može pohvaliti vlasnik Kebabsita, Robert. Odlučio je pomoći potrebitima donirajući poklon bonove trgovine Kaufland u iznos od 100 eura u suradnji s portalom Dalmacija Danas i udrugom Empatija.