Ova vrsta kruha je vrlo popularna u mnogim kulturama, posebno u Americi i nekim dijelovima Balkana.
U nastavku saznajte kako pripremiti ovu zdravu i zasitnu varijantu kruha.
Sastojci:
– 250 g kukuruznog brašna
– 250 g pšeničnog brašna
– 1 žličica praška za pecivo
– 1 žličica soli
– 2 jaja
– 300 ml mlijeka (ili 200 ml mlijeka i 100 ml jogurta za mekšu teksturu)
– 50 ml ulja (ili 100 g otopljenog putera)
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte kukuruznu krupicu, pšenično brašno, prašak za pecivo i sol, piše N1.
U drugoj zdjeli umutiti jaja pa dodati mlijeko, ulje (ili otopljeni puter) i dobro izmiješati.
Polako dodajte tekuće sastojke suhim sastojcima, miješajući drvenom kuhačom ili mikserom na niskoj brzini dok ne dobijete glatku smjesu.
Ako je smjesa pregusta, možete dodati još malo mlijeka, ali pazite da ne bude previše tekuća.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pleh namazati ili obložiti papirom za pečenje.
Smjesu izliti u tepsiju i ravnomjerno rasporediti.
Pecite oko 45 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
Kada je kruh gotov, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi u tepsiji 10 minuta. Zatim ga izvadite iz pleha i ostavite da se potpuno ohladi, prenosi Danas.rs
Zbog svoje grublje teksture, kukuruzni kruh dobro se slaže s finim kremastim mliječnim proizvodima, varivima, ali je vrlo ukusan i zasebno, kao međuobrok s malo maslaca i domaćim pekmezom.