Rajčica i kozice u čašici idealno su jelo za svaku priliku, bilo da je riječ o sofisticiranoj večeri, ljetnom pikniku ili jednostavnom obiteljskom okupljanju. Ovo predjelo ne samo da izgleda prekrasno i privlačno, već i donosi eksploziju okusa u svakom zalogaju. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je predjelo koje će zasigurno postati omiljeno na vašem stolu. Pridružite nam se u kreiranju ovog kulinarskog remek-djela i otkrijte kako spoj tradicionalnih mediteranskih sastojaka može stvoriti moderno i ukusno predjelo. U suradnji s Diskontom Stanić donosimo ovaj zanimljiv recept za ljetna druženja.
SASTOJCI:
- 8 kozica srednje veličine
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 40 g đumbira
- češanj češnjaka
- 100 g Mutti dvostrukog koncentrata rajčice
- 2 žlice jabučnog octa
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- ocat
- sol s čilijem
- papar
Sastojci za 4 osobe, priprema 15 minuta, kuhanje 10 minuta.
PRIPREMA:
U loncu zagrijte 30 ml ulja s češnjem zgnječenog češnjaka. Dodajte jabučni ocat, ujedinite s vrhnjem, sokom od đumbira ( dobivenog ribanjem korijena i cijeđenjem dobivene kaše) i prstohvatom čili papričice. Kuhajte na jakoj vatri 5 minuta, malo reducirajte vrhnje, a zatim dodajte koncentrat rajčice. Izvadite češnjak i izmiješajte sve sastojke pjenjačom. Oljuštite kozice, kuhajte ih u kipućoj slanoj vodi 2 minute, ocijedite i ostavite da se ohlade. Začinite ih prstohvatom soli i papra, s nekoliko vlati kopra i kapljicom ulja. Napravite male ražnjiće s po 2 kozice i poslužite uz crveni umak.
Isprobajte recept i dobar Vam tek! Više na www.diskont.hr