Iako većina na spomen roštilja pomisli na meso, i povrće ima svoje čari. U suradnji s Diskont Stanić donosimo sjajan recept za povrće na žaru. Poslužiti s osvježavajućim egzotičnim Philadelphia umacima.
SASTOJCI:
- 4 crvene slatke paprike
- 20 malih slatkih crvenih i žutih papričica
- 20 cherry rajčica
- 1 velika crvena rajčica
- 2 tikvice
- 6 malih glavica luka
- 250 g krem sira Philadelphia
- 1 žličica paste tamarinde
- 1 žličica sirupa od agave
- 1 žličica limunovog soka
- 1 žlica maslinovog ulja
- začini: sol, kajenski papar
- svježi špinat i klice za ukrašavanje
PRIPREMA:
- Velike paprike prerežite na pola i uklonite sjemenke. Luk narežite na kolutić.
- Cherry rajčice prepolovite. Tikvicu i rajčicu narežite po dužini na tanke ploškei pokapajte maslinovim uljem.
- Povrće pecite na gradelama oko 10 minuta.
- Krem sir Philadelphia podijelite na pola. Napravite umak tako da u jedan dio krem sira dodate limunov sok i sol. Preostalom siru dodajte pastu od tamarinde, agavin sirup, prstohvat kajenskog papra i sol.
- Povrće poslužite s umacima od sira, listićima svježeg špinata i omiljenim klicama.
Moja reakcija na članak je...