Ako ste rekli bilo što drugo osim ćevapčići, pogriješili ste. Zašto je to tako? Nekoć je ćevap bio sinonim za balkanski fast food, no danas više nije tako, i dalje je i fast i food i balkanski, ali više nema isključivi prizvuk za jelo koje se jede s nogu.
Ćevap nakon dugo godina postiže popularnost i postaje jelo oko kojeg se mnogi natječu te se seli iz ćevabdžinice u "statement jelo" s potpisom.
Kad je već toliko popularno, što među domaćima, što među strancima, nismo mogli ništa drugo doli probat ćevap ist - CHEVAPIST. Skroz dobra baza- ćevap ist- CHEVAPIST, za sve koji štuju semantičke vratolomije i antologijski značaj ćevapa.
Zamislite najljepši mogući pogled na Split, sa Zapadne obale na Rivu i Istočnu obalu, jedrilice, taman bave od mora, rijeke ljudi koji se prošetavaju i ćevabdžinicu na moderan način- na poziciji koju bismo mogli nazvati totalnim oksimoronom.
Ali, nije...u biti je jako promišljena poslovna odluka koja ide u prilog statistici, a k tome ima jedinstvenu priču koju ćemo vam ispričati.
Chevapist je novootvoreni objekt na Zapadnoj obali suvremenog izgleda s ponudom jela od 100 % domaćeg junećeg mljevenog mesa.
Što to znači?
Imaju peticu, sedmicu i desetku u somunu, pljeskavicu, punjenu pljeskavicu i pametnom dosta.
Originalna travnička receptura koju mi ni uz prijetnje nisu htjeli otkriti, osim zakletve da je meso 100 % domaće, bez aditiva, glutena i bez pojačivača okusa.
Chevapist kontrolira proces proizvodnje od odabira mesa, najsuvremenijeg postrojenja za preradu do momenta kada savršeno pečen završi u travničkom somunu i dočeka vas na splitskoj Zapadnoj obali.
Bukovo drvo, odnosno drevni ugljen, tajna je zbog koje ćevap ima posebnu aromu. Somun s putovnicom stigao je upravo iz domovine ćevapa, baš kao i kajmak za koji garantirano mogu reći da je najbolji koji sam pojela.
Cijene? Svjetlosnim godinama daleko od onoga što biste očekivali na ovoj lokaciji razlog tome je što će Chevapis raditi čitavu godinu.
A šta sad? Ajmo svi ist u CHEVAPIST.
Javite dojmove...